Szokatlan ötlettel spórol ez a magyar falu: ti örülnétek ennek a rezsistoppos megoldásnak?

HelloVidék   
  Megosztom
Szokatlan ötlettel spórol ez a magyar falu: ti örülnétek ennek a rezsistoppos megoldásnak?

Legalább egy hónapja 22 órától hajnali 4-ig kikapcsolják a közvilágítást Pusztaszeren, vagyis addig teljes sötétségbe burkolózik a település. De kinek jó ez? Úgy tűnik mindenkinek...

Egy hónapja 22 órától hajnali 4-ig kikapcsolják a közvilágítást Pusztaszeren, csak a tornacsarnok, közösségi ház reflektorai világítják meg a központot. Az eddigi tapasztalatok kedvezőek, a lakosok elfogadták a helyzetet. A Délmagyar riportjából legalábbis az derült ki, hogy maximálisan mindenki elégedett azzal, hogy éjszaka sötétségbe burkolózik a falu.

Ez van, így döntött a képviselő-testület, elfogadjuk, mert valahogy tényleg takarékoskodni kell – mondta a buszmegállóval szemközti élelmiszerboltban dolgozó Magdolna, hozzátéve: ha este 10 után közlekednek, visznek magukkal zseblámpát, illetve a tanyán sem volt gyermekkorában közvilágítás.

– Ugyanez a véleményem – közölte kolléganője, Zsuzsa. – Este a sötétben én sem nagyon járkálok, ha mégis, nálam van a zseblámpa, hajnalban viszont már 4 óra felé elindulok dolgozni, nagyjából akkor kapcsolják fel a közvilágítást.

A faluvezető számokkal is szolgált: tavaly 4 millió forintba került a közvilágítás, az emelt árakkal idén 13,5 millió lenne, míg a kikapcsolással – kalkulációi szerint – 7,2 millió forint lesz a számla végösszege.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pusztaszer

közvilágítás