Teljes a káosz az egészségügyben: háziorvos nélkül marad egy vidéki város jó része

MTI   
  Megosztom
Teljes a káosz az egészségügyben: háziorvos nélkül marad egy vidéki város jó része

Mindkét háziorvos távozik a Fóthoz tartozó Kisalag rendelőjéből. Egyikük nyugdíjba megy, így a másik orvosra maradna 4 ezer ember ellátása, de ő ezt nem vállalja. Nem ez azonban felmondásának egyetlen oka, a magas rezsivel és az ügyeleti rendszer átalakításával is indokolta döntését egy Facebook-posztban - közölte az RTL Híradója.

Fóthoz tartozó négyezer lelkes Kisalag városrésznek két háziorvosa van. Egyikük azonban tegnap a rendelő Facebook oldalán jelentette be, hogy hamarosan egy sem lehet. Az idősebb orvos ugyanis nyugdíjba megy, a másik pedig tartósan nem tudja vállalni két körzet betegeit, így felbontja a szerződését az önkormányzattal - közölte az RTL Híradója.

Most a két kisalagi háziorvos kiesik, az azt jelenti, hogy csak az öregfaluban, illetve a Szent Benedek parkban lévő egyészségügyi központban maradnak háziorvosok. A kisalagiaknak, főleg az idősebbeknek nehezebb az utazás, de nekik oda el kell jutni, ez plusz idő, plusz energia, plusz várakozás

– mondta egy helybéli férfi.

A helyiek a Híradónak azt mondták, így sokkal több teher hárul majd a többi fóti háziorvosra, ráadásul többségük hamarosan szintén nyugdíjas korú lesz. A távozó háziorvos nem akart nyilatkozni Híradónknak. Fót egyik önkormányzati képviselője azt mondta, igyekeznek plusz támogatást biztosítani a praxisnak, mert meg akarják tartani az orvosukat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

háziorvosi praxis

fót