Teljes a káosz az egészségügyben: háziorvos nélkül marad egy vidéki város jó része

MTI   
  Megosztom
Teljes a káosz az egészségügyben: háziorvos nélkül marad egy vidéki város jó része

Mindkét háziorvos távozik a Fóthoz tartozó Kisalag rendelőjéből. Egyikük nyugdíjba megy, így a másik orvosra maradna 4 ezer ember ellátása, de ő ezt nem vállalja. Nem ez azonban felmondásának egyetlen oka, a magas rezsivel és az ügyeleti rendszer átalakításával is indokolta döntését egy Facebook-posztban - közölte az RTL Híradója.

Fóthoz tartozó négyezer lelkes Kisalag városrésznek két háziorvosa van. Egyikük azonban tegnap a rendelő Facebook oldalán jelentette be, hogy hamarosan egy sem lehet. Az idősebb orvos ugyanis nyugdíjba megy, a másik pedig tartósan nem tudja vállalni két körzet betegeit, így felbontja a szerződését az önkormányzattal - közölte az RTL Híradója.

Most a két kisalagi háziorvos kiesik, az azt jelenti, hogy csak az öregfaluban, illetve a Szent Benedek parkban lévő egyészségügyi központban maradnak háziorvosok. A kisalagiaknak, főleg az idősebbeknek nehezebb az utazás, de nekik oda el kell jutni, ez plusz idő, plusz energia, plusz várakozás

– mondta egy helybéli férfi.

A helyiek a Híradónak azt mondták, így sokkal több teher hárul majd a többi fóti háziorvosra, ráadásul többségük hamarosan szintén nyugdíjas korú lesz. A távozó háziorvos nem akart nyilatkozni Híradónknak. Fót egyik önkormányzati képviselője azt mondta, igyekeznek plusz támogatást biztosítani a praxisnak, mert meg akarják tartani az orvosukat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

háziorvosi praxis

fót