Bravúros akciót videóztak a somogyi tónál: helikopter mentette ki a nádasba süllyedt férfit

HelloVidék   
  Megosztom
Bravúros akciót videóztak a somogyi tónál: helikopter mentette ki a nádasba süllyedt férfit

Derékig süllyedt a nádasban egy férfi vasárnap Karád és Andocs között - írta a Sonline.hu. Az Országos Mentőszolgálatnak nem volt mint tennie, helikoptert küldött a megsegítésére. Az akcióról videó is készült!

A bajbajutott keresésére indultak a balatonboglári önkormányzati és a karádi önkéntes tűzoltók is - írta a Somogy megyei lap. A tűzoltók, mentők, rendőrök, polgárőrök és a helyi mezőőr három kilométer sugarú körben vizsgálták át a mocsaras területet. Szirénával jelezték közeledésüket a segítségre szoruló férfinek, akit végül a mentőhelikopter személyzete vett észre a magasból és ők emelték ki a vízből.

Ahogy az Országos Mentőszolgálat beszámolt az esetről:

Tegnap délután egy Somogy vármegyei tó nádasába csúszott az 25 év körüli férfi, aki bajtársaink gyors segítségét kérte. A férfi a jéghideg iszapba ragadt és nem bírt továbbmenni, azonban szerencsére még éppen elérte farzsebében telefonját, így tudott segítséget hívni. Rutinos mentésirányító bajtársunk azonnal több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, azonban a beteg nem tudta pontosan meghatározni a helyzetét, így a tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és mezőőrök segítségével igyekeztek megtalálni a rémült férfit. A magasból a légimentők még időben észrevették a kihűlt férfit és egész közel ereszkedtek hozzá, hogy ki tudják emelni. A sérült a mentőorvos segítségével tudott felmászni a gépbe, amivel partra szállították és megkezdték az ellátását. Végül súlyos fagyási sérülésekkel, stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mentés

mentőszolgálat

rendőrség

katasztrófavédelem