Szörnyű időjárás jön: fejfájást, idegrángást okozhatnak a közelgő frontok

MTI   
  Megosztom
Szörnyű időjárás jön: fejfájást, idegrángást okozhatnak a közelgő frontok

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő.

Hideg fronthatás terheli az arra érzékenyeket, írta az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében. A szekemberek szerint most a fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Emellett a szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok, a felső légúti megbetegedések is gyakrabban jelentkezhetnek.

A szolgálat szakemberei figyelmeztetést is adtak ki, mivel a várható időjárás egészen változatos lesz:

  • Zivatar: Napközben elsősorban a Dunántúl északi és keleti tájain, valamint a Tiszántúl keleti, északkeleti részén alakulhat ki néhány zivatarcella, amelyekhez jég- és hódarazápor, illetve viharos (>60-70, a Dunántúlon akár >80 km/h) széllökések társulhatnak.
  • Havazás: Pénteken a fölöttünk vonuló csapadékzónából kelet felé haladva számíthatunk nagyobb eséllyel tartósabb havazásra, de inkább csak helyenként alakulhat ki lepel-2 cm-es átmeneti hóréteg, amely napközben gyorsan olvad. Az északkeleti határvidéken (kiemelten Szabolcs keleti része), illetve az Északi-középhegység magasabb csúcsain akár végig havazás lehet a jellemző csapadékforma, így az említett tájakon 3-5 cm-t meghaladó vastagságú hótakaró kialakulására is esély nyílik holnap éjfélig.
  • Szél: Ma napközben a hegycsúcsokon (kiemelten a Dunántúli- és Északi-középhegység) és a záporok környezetében fordulhat elő 70 km/h-t elérő, esetleg azt meghaladó széllökés. Pénteken a késő délutáni, esti óráktól az északnyugati szél főleg az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik, arrafelé a legerősebb lökések a 75-80 km/h fölött alakulhatnak.
Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos meteorológiai szolgálat