Brutális pénz folyt be a fejlesztésre: itt látják el ezentúl a kismamákat Szegeden

MTI   
  Megosztom
Brutális pénz folyt be a fejlesztésre: itt látják el ezentúl a kismamákat Szegeden

Százötvenmillió forintos beruházással fejleszti terhesdiagnosztika- és várandósgondozó központját a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a városból, illetve a járás más településeiről érkező kismamák ellátása új helyszínre is került - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága

A közlemény szerint a központ a déli klinikakertben, a Szikra soron egy 65 millió forintból felújított épületben kapott helyet. További 85 millió forintból fejlesztik az eszközparkot, valamint a páciensek kényelmét is szolgáló bútorzatot.

A központban - ahol tágas, felújított váróterem fogadja az érkezőket - négy vizsgálóban látják el a pácienseket. Ott végzik a labor-, valamint a CTG- (kardiotokográfiás) vizsgálatokat, és védőnői konzultációra is lehetőség nyílik. A megújult informatikai rendszernek köszönhetően - amelynek fejlesztése még folyamatban van - a páciensek ellátása előjegyzés szerint történik, így időpontra érkezettek behívása gördülékenyebb lesz majd.

Idézik a közleményben Németh Gábort, az SZTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetőjét, aki hangsúlyozta, az új központ létrehozásának egyik előnye, hogy a kismamák ellátása sokkal közelebb került a klinikához.

A kétszintes központban a pácienseket a földszinten vizsgálják, az emeleten pedig a dolgozók kiszolgálóhelyiségeit alakították ki. A kismamákat öt-hat főállású szakorvos és mintegy tíz nővér és védőnő látja el. Emellett a közeljövőben az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara szakvizsgára készülő rezidenseinek is lehetőséget kívánnak adni a gyakorlati tapasztalatszerzésre

- tudatta a professzor, aki egyben az orvostudományi kar szakképzési dékánhelyettese is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beruházás

fejlesztés

terhesdiagnosztika

várandósgondozó

kismamák

szegedi tudományegyetem