Kész katasztrófa: 15 lakásban nincs fűtés a vidéki nagyvárosban, 2 hétig is eltarthat a javítás

HelloVidék   
  Megosztom
Kész katasztrófa: 15 lakásban nincs fűtés a vidéki nagyvárosban, 2 hétig is eltarthat a javítás

15 lakásban hiába várják a meleget Szombathelyen, szivárgás miatt el kellett zárni a gázt, nincs fűtés.A lakásszövetkezet szerint két és fél hét kell a javításhoz, ha minden jól megy - írta a Nyugat.hu.

Péntek reggel a helyszínen, az egyik földszinti lakásban egy idős hölgy télikabátban, prémes sapkában ült a nappaliban, a Nyugat.hu újságírójának megmutatta a hőmérőt is, ami 12 fokon állt. Mint mondta, szedi elő a meleg cuccait, hogy kibírja a javításig hátralévő időt, úgy tudja, legalább két hétig tart a javítás.Az épület a szombathelyi Bem lakásszövetkezethez tartozik, melynek elnöke közölte, jelenleg is azon dolgoznak, hogy minél előbb elhárítsák a hibát.

Elmondta, hogy a lakásszövetkezet sorra újítja fel a hozzá tartozó lakóházakban a gázvezetékeket, erre az épületre is elkészültek a tervek a nyár végére, a felújítást a mostani fűtési szezon utánra tervezték, már a kivitelezési szerződést is aláírták egy vállalkozással. Közben azonban az egyik lakó úgy döntött, hogy felújítja a lakását. Ehhez fel kellett szerelni az új gázórát, a lakó kérésére a szolgáltató szakembere meg is érkezett, és ő vette észre a gázszivárgást. A szolgáltató azonnal elzárta a gázt a lépcsőházban, ahogyan azt a szabályok ilyen esetekre előírják. Így 15 lakás maradt így gáz, azaz fűtés, meleg víz és gáztűzhely nélkül. Ha minden jól megy, közölték, két és fél hétig tart a felújítás.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fűtés

meleg

gázszivárgás rezsi