Megmutatta magát a börzsönyi fantom: megtalálták a hóban a nyomait

HelloVidék   
  Megosztom
Megmutatta magát a börzsönyi fantom: megtalálták a hóban a nyomait

Bár a börzsönyi hiúz létezéséről régóta tudni, de az állat fantomként él, már az is kisebbfajta csodának számít, ha a kamerák felveszik. Most megtalálták a hóban a rejtélyes börzsönyi vasmacska nyomait.


 

Bár a börzsönyi hiúz létezéséről régóta tudni, de az állat fantomként él, már az is kisebbfajta csodának számít, ha a kamerák felveszik. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai kihasználva a Csóványos körüli mély hó nyújtotta lehetőségeket – bátran nekivágtak a hegynek, hogy hazánk két ritka macskaféléjének nyomába eredjenek. Kitartásukat végül siker koronázta, így megtalálták és néhány kilométeren keresztül követni tudták nyomaikat. Egy ponton még láthatóan keresztezte is egymás útját a két állat.

Az alábbi Facebook-posztban részletesebben is mesélnek a nyomkeresésről:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vadmacska

börzsöny