Megmutatta magát a börzsönyi fantom: megtalálták a hóban a nyomait

HelloVidék   
  Megosztom
Megmutatta magát a börzsönyi fantom: megtalálták a hóban a nyomait

Bár a börzsönyi hiúz létezéséről régóta tudni, de az állat fantomként él, már az is kisebbfajta csodának számít, ha a kamerák felveszik. Most megtalálták a hóban a rejtélyes börzsönyi vasmacska nyomait.


 

Bár a börzsönyi hiúz létezéséről régóta tudni, de az állat fantomként él, már az is kisebbfajta csodának számít, ha a kamerák felveszik. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai kihasználva a Csóványos körüli mély hó nyújtotta lehetőségeket – bátran nekivágtak a hegynek, hogy hazánk két ritka macskaféléjének nyomába eredjenek. Kitartásukat végül siker koronázta, így megtalálták és néhány kilométeren keresztül követni tudták nyomaikat. Egy ponton még láthatóan keresztezte is egymás útját a két állat.

Az alábbi Facebook-posztban részletesebben is mesélnek a nyomkeresésről:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vadmacska

börzsöny