Megmutatta magát a börzsönyi fantom: megtalálták a hóban a nyomait

HelloVidék   
  Megosztom
Megmutatta magát a börzsönyi fantom: megtalálták a hóban a nyomait

Bár a börzsönyi hiúz létezéséről régóta tudni, de az állat fantomként él, már az is kisebbfajta csodának számít, ha a kamerák felveszik. Most megtalálták a hóban a rejtélyes börzsönyi vasmacska nyomait.


 

Bár a börzsönyi hiúz létezéséről régóta tudni, de az állat fantomként él, már az is kisebbfajta csodának számít, ha a kamerák felveszik. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai kihasználva a Csóványos körüli mély hó nyújtotta lehetőségeket – bátran nekivágtak a hegynek, hogy hazánk két ritka macskaféléjének nyomába eredjenek. Kitartásukat végül siker koronázta, így megtalálták és néhány kilométeren keresztül követni tudták nyomaikat. Egy ponton még láthatóan keresztezte is egymás útját a két állat.

Az alábbi Facebook-posztban részletesebben is mesélnek a nyomkeresésről:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vadmacska

börzsöny