Vigyázat, ne dőlj be: milliókkal károsíthatnak most meg, ha nem vagy elég óvatos

HelloVidék   
  Megosztom
Vigyázat, ne dőlj be: milliókkal károsíthatnak most meg, ha nem vagy elég óvatos

A K&H Bank arra hívta fel az ügyfeleinek a figyelmét, hogy a csalók különféle szolgáltatók nevében küldenek sms-eket vagy e-mail-eket az ügyfeleknek. A pénzintézet a közleményében arra kért mindenkit, hogy ha hasonló esettel találkozik, mindenképpen körültekintően járjon el – írja az Index.


 


 

A bank közleménye szerint a támadók különféle szolgáltatók (pl. Netflix, Disney+ stb.) nevében küldött sms-üzenetekkel vagy e-mailekkel célozzák meg az ügyfeleket, amelyek egy hamis weboldalra vezetik őket, ahol a csalók az ügyfél bankkártyaadatait és az sms-kódot kérik, amely az áldozat mobiltelefonszámára érkezik.

Az is előfordulhat, hogy más bank nevében telefonálnak, majd miután kiderül a támadók számára, hogy a hívott szám a K&H ügyfele, akkor ,,átkapcsolnak” a K&H ügyintézőjéhez, vagy a K&H nevében azonnal újra hívják az ügyfelet. A pénzintézet közleménye szerint sokan még abban az esetben is megadják a hamis kódot a weboldalon, hogy az sms-üzenet egyértelműen jelzi, hogy az ügyfél kártyáját hozzá fogják adni az Apple Payhez, és még figyelmeztet is arra, hogy a kódot ne adják oda senkinek.

A támadó így tudja regisztrálni az ügyfél bankkártyáját a csaló mobileszközén lévő Apple Pay-tárcába, később pedig így tud fizetni az alkalmazással az ügyfél nevében.

Ezúton is szeretnénk megerősíteni, hogy a K&H semmilyen esetben és semmilyen csatornán (e-mail, SMS, telefon) nem kéri az ügyfeleit arra, hogy adják meg a bankkártyára vonatkozó összes adatukat, e-bank jelszavukat, telefonszámukat, vagy telepítsenek távoli elérést biztosító programokat.Kérjük, fokozottan ügyelj a banki és személyes adataidra!

– írták a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csalás

csalások

bank

pénz