Itt a friss toplista: ezekre a helyekre menekülnének a magyarok húsvétkor

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a friss toplista: ezekre a helyekre menekülnének a magyarok húsvétkor

Rekordévre készül a turizmus, a várakozások szerint nem csak az első negyedév, de a húsvéti időszak is kiemelkedően jó számokat hoz majd. A legnépszerűbb belföldi úti cél a tavaszi szünetben idén Eger, Gyula és Hajdúszoboszló lesz, az árak viszont legkevesebb 16, de inkább 20-30 százalékkal emelkedtek meg egyetlen év  leforgása alatt. Egy éjszaka egy főnek átlagosan 11 420 forintba kerül - írta a Pénzcentrum.

A várakozások szerint a húsvéti időszak is kiemelkedően jó számokat hoz majd. 2023-ban a tavaszi szünet 6 napos lesz, az utolsó tanítási nap 2023. április 5., szerda lesz, és április 11-ig, keddig tart - írta a Pénzcentrum.

Március másodikáig közel 23 százalékkal több foglalást tettek meg a húsvéti hosszú hétvégére, és 36,5 százalékkal több a tavaszi szünetre szóló foglalások aránya tavalyhoz képest időarányosan; sokan már előre foglaltak. Közülük 14% már tavaly lefoglalta az idei tavaszi szüneti üdülést

- tájékoztatta a Pénzcentrumot Kelemen Lili, a Szállás.hu sajtószóvivője.

A legnépszerűbb belföldi úti célok a portálon keresztül történő foglalások alapján:

  • Eger
  • Gyula
  • Hajdúszoboszló
  • Pécs
  • Hévíz
  • Nyíregyház
  • Sopron
  • Zalakaros
  • Szeged
  • Budapest

Az árakkal kapcsolatban Kelemen Lili elmondta, 16,8%-kos emelkedést látnak jelenleg az átlagos Ft/fő/éj változását tekintve, így

Az árak máshol is nőnek, például a Hunguest Hotels a légitársaságoktól ismert dinamikus árazást alkalmazza, így egy szoba ára függ a foglalás időpontjától, a rendelkezésre álló kapacitástól és az ellátás típusától is.

A gazdasági változásokat és a piaci mozgásokat természetesen követik az áraink, egyből azonban nem engedhetünk: a megfelelő ár-érték arányból. Szállodáinkban a szobaár a bőséges reggeli és svédasztalos vacsora mellett a legtöbb esetben a fürdőbelépőt is tartalmazza

- mondta el Labossa Lajos, marketing és kommunikációs igazgató, majd hozzátette, a tizenkét wellness szállodájukból kilenc már teltházas a tavaszi szünet idején. A Balaton-parti BÁL Resortban, a hévízi Panorámában és a tapolcai Pelionban még lecsaphatnak az érdeklődők az utolsó szobák egyikére. A szünetben kiemelt gyermekanimációval és sztárfellépőkkel várják vendégeiket Bükfürdőtől Gyuláig az ország népszerű fürdővárosaiban.

Jól alakul a március 15. hosszú hétvége is, dacára annak, hogy idén a hét közepére, szerdára esik a nemzeti ünnep. A vendégek a megelőző hétvégét kötötték össze a vélhetően szabadságként kivett hétfő-keddel, így ez az időszak népszerűbb volt eddig.

A napokban elkezdett felpörögni az érdeklődés a szerdával kezdődő hosszú hétvége iránt is, így egész héten telt ház várható.

- tudta meg a Pénzcentrum Labossa Lajostól. De a Danubius Hotelsnél nagyon bizakodóak az előttünk álló hónapok, különösen a húsvéti időszakot illetően. A húsvéti hosszú hétvégén a vidéki házaikban, már most 70% körüli a foglaltság. Itt szinte biztosak abban, hogy teltházzal fognak üzemelni.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

húsvét

tavaszi szünet