Egyre több magyar fiatal vállalkozik erre: így csábítják őket idén a hazai nemzeti parkok

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több magyar fiatal vállalkozik erre: így csábítják őket idén a hazai nemzeti parkok

Az Ifjú Kócsagőr Program évről évre egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körében. 2023-ban immár 10. alkalommal hirdetik meg számukra a programot, hogy a természetvédelmi őrök munkáján keresztül ismerhessék meg a hazánkban is egyre sürgetőbb választ igénylő természetvédelmi kihívásokat és lehetőségeket.

A programra 2023. március 22-től április 22-ig – a Víz Világnapjától a Föld Napjáig – várják azon 18 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését, akik betekintést szeretnének kapni a gyakorlati természetvédelembe. A jelentkezéseket a www.ifjukocsagor.furgediak.hu weboldalon keresztül lehet elküldeni. A résztvevő diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban tölthetnek el egy tíz napos szakmai gyakorlatot. A legjobbak – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2023 Matula és Tutajos elnevezésű díjat, illetve az ötnapos külföldi tanulmányutat Európa egyik legszebb nemzeti parkjába.

Ifjú Kócsagőr Programunk az elmúlt évek alatt bebizonyította, hogy nemcsak természetvédelmi szemléletet ad, hanem gyakorlatias feladataival az életre is nevel. A résztvevők a megszokott közegükből kilépve és az elméleti ismereteken túl erősíthetik kommunikációs és problémamegoldó képességüket, fellépésüket. Ez a későbbiek során előnyt jelent számukra az élet számtalan területén, legyen az akár egy állásinterjú, konfliktushelyzet, vagy egy előadói szerepkör

- mondta el Dukát Zsófia, az Agrárminisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztályának vezetője, az Ifjú Kócsagőr Program döntő zsűrijének elnöke.

Az országos döntővel egybekötött háromnapos záróeseményt 2023. szeptember 20-22. között az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság rendezi meg. A HNPI igazgatója az Ifjú Kócsagőrökben a leendő kollégákat látja. Medgyesi Gergely Árpád kifejtette, a program keretében tovább mélyíthetik a megmérettetésben résztvevőkben a természetvédelem szeretetét és a versenyzők megismerhetik a természetvédelmi őrök változatos munkáját. Hozzátette, a környezeti nevelés kiemelten fontos feladat. A program résztvevői az iskolarendszerben el nem sajátítható képet kapnak világunk sokszínűségéről, valamint a természeti rendszerek egymásra épüléséről. Medgyesi Gergely Árpád örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy hazánk unikális természeti és kultúrtörténeti értékeinek megismeréséhez és az országos döntő lebonyolításához az idén 50 éves Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kiemelten járulhat hozzá.

A program sikerét mutatja, hogy a korábbi résztvevők közül már többen dolgoznak valamelyik nemzeti park igazgatóságnál, akár természetvédelmi őrként, akár más beosztásban, karrierútjukra pedig a szervezők is rendkívül büszkék. Az Ifjú Kócsagőr Program a korábbi évekhez hasonlóan az Agrárminisztérium, a tíz nemzeti park igazgatóság, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30Y zenekar, valamint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. összefogásával valósul meg. Az Ifjú Kócsagőr Program felhívása elérhető a www.ifjukocsagor.furgediak.hu weboldalon.

Címlapkép, fotó: AM Sajtó

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nemzeti parkok

ifjú kócsagőr program

ifjú kócsagőrök