Nyomokban házi tücsköt tartalmaz?! Figyelem, fontos változás élesedik a hazai boltokban

24.hu   
  Megosztom
Nyomokban házi tücsköt tartalmaz?! Figyelem, fontos változás élesedik a hazai boltokban

Szokni kell még: "Az élelmiszer rovarfehérjét tartalmaz!” Döntött ugyanis a kormány a rovarfehérjés ételekről. A rendelet két nap múlva lép hatályba. A 24.hu hozta az új szabályozás részleteit is.

A 24.hu vette észre, hogy megjelent a Magyar Közlönyben az agrárminiszter rendelete, amelynek lényege, hogy módosítja az élelmiszerek jelölési szabályait, mert az Európai Bizottság a közelmúltban úgy döntött, a lisztbogár után a házi tücsök is forgalomba kerülhet élelmiszerként, élelmiszer-összetevőként. A mostani döntést Nagy István már korábban beharangozta, jelezte, az új élelmiszereken figyelmeztetni kell, ha rovart vagy annak lárváját tartalmazza.

Ennek megfelelően az új rendelet szerint a jövőben a nem előrecsomagolt élelmiszeren is jól látható módon fel kell tüntetni, ha új élelmiszerként engedélyezett rovart vagy annak lárváját tartalmazza. Az új előírás az online rendelhető, illetve a boltban árult, előrecsomagolt élelmiszerekre is vonatkozik. A rovarfehérjét tartalmazó élelmiszer nevéhez kapcsolódóan legalább a termék megnevezésére használt betűmérettel megegyező betűmérettel fel kell majd tüntetni a

szöveget.

A rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereket forgalomba hozataluk során a vásárlók számára elkülönített módon kell kihelyezni. Az agrárminiszter rendelete két nap múlva lép hatályba.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rovar

rovarfehérje

rovarevés

gazstronómia

élelmiszer