Nem tágít a járvány: ebben a megyében van most a legtöbb megbetegedés

MTI   
  Megosztom
Nem tágít a járvány: ebben a megyében van most a legtöbb megbetegedés

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján az elmúlt héten 44 100-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön.

Heti jelentésükben azt írták: március 13-19. között az országban 221 400 ember fordult orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 44 100-nál influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

A 11. naptári héten valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteg Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, a legkevesebb Vas, Pest és Zala vármegyében volt. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról az elmúlt héten két jelentés érkezett, mindkettő Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egy-egy általános iskolájából.

Az NNK laboratóriumába a 11. héten a beküldött 102 légúti mintából 43-ban az influenza valamelyik típusát, kilencben koronavírust, háromban légúti óriássejtes vírust (RSV) mutatták ki. A múlt héten 269 ember került kórházba súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 40-en szorultak intenzív ellátásra. A 269 beteg 23,8 százaléka kétéves vagy annál fiatalabb, 52 százaléka 60 éves vagy annál idősebb volt. A kórházi ápolást igénylő betegek közül 42-nél az influenzavírus, 87-nél a SARS-CoV-2 és 31-nél az RSV állt a megbetegedések hátterében. Az RSV-pozitív betegek 64,5 százaléka kétéves vagy annál fiatalabb, a Covid-19 fertőzöttek 79,3 százaléka 60 éves vagy annál idősebb volt - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

influenza

influenza megbetegedés

járvány

nemzeti népegészségügyi központ

fertőzés

betegek

betegség