Csúnya medvetámadás volt Kovácspalotán: a rendőrség óvatosságra inti az embereket

24.hu   
  Megosztom
Csúnya medvetámadás volt Kovácspalotán: a rendőrség óvatosságra inti az embereket

Barnamedve támadt két kocogóra az északnyugat-szlovákiai Kovácspalota egyik erdei útján, és megsebesítette egyiküket – közölte csütörtökön a szlovák rendőrség a Facebookon.


 

A 38 férfi a vádliján szerzett nem életveszélyes sérüléseket. Az incidens még szerdán történt, s a férfit még aznap elengedték a kórházból.

A rendőrség óvatosságra intette az embereket az erdős térségekben, ahol medvék élnek, tekintettel arra, hogy a melegebb évszak beálltával kezdik elhagyni barlangjaikat.

A szlovák természetvédelmi hatóság medvékért felelős munkacsoportja (SOP) szerint a vadállat „természetes közegében táplálék, feltehetően bükkmakkok után kutatott”. A szakértők, akiket a TASR helyi hírügynökség idézett, úgy vélték, hogy a két kocogó megzavarhatta a medvét, amely ezért támadhatott rájuk. Hozzátették: aki ilyen erdős területre téved, annak számolni kell azzal, hogy medvékkel találkozik.

Hivatalos adatok szerint Szlovákiában mintegy 1200 medve élhet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

medvetámadás

barnamedve

veszély