Soprontól 45 km-re erős földrengés rázta meg Ausztriát: nálunk is érezni lehetett

HelloVidék   
  Megosztom
Soprontól 45 km-re erős földrengés rázta meg Ausztriát: nálunk is érezni lehetett

Földrengés volt Ausztriában, a 4,1-es erősségű földmozgást Sopron térségében a lakosság is érzékelte – számolt be róla péntek reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).


 


 

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint március 30-án, helyi idő szerint 22 óra 26 perckor földrengés volt Ausztriában, Bécsújhely térségében, az országhatártól megközelítőleg huszonöt kilométerre – írta az OKF.

A közlemény szerint a rengést Sopron térségében a lakosság is érzékelte, de károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Ahogy a GeoRisk Földrengés Mérnöki Iroda Facebook-oldalán beszámolt róla:

Ma este, 2023.03.30. 22:26-kor (helyi idő) közepes méretű földrengés keletkezett az ausztriai Gloggnitz közelében, Soprontól 45 km-re, Budapesttől 235 km-re. A földrengés mérete 4,1 volt a Richter-skálán. A rengést a lakosság minden bizonnyal érezte, talán még magyar területeken is. Az osztrák területen kisebb épületsérülések előfordulása sem kizárt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

földrengés

ausztria