Soprontól 45 km-re erős földrengés rázta meg Ausztriát: nálunk is érezni lehetett

HelloVidék   
  Megosztom
Soprontól 45 km-re erős földrengés rázta meg Ausztriát: nálunk is érezni lehetett

Földrengés volt Ausztriában, a 4,1-es erősségű földmozgást Sopron térségében a lakosság is érzékelte – számolt be róla péntek reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).


 


 

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint március 30-án, helyi idő szerint 22 óra 26 perckor földrengés volt Ausztriában, Bécsújhely térségében, az országhatártól megközelítőleg huszonöt kilométerre – írta az OKF.

A közlemény szerint a rengést Sopron térségében a lakosság is érzékelte, de károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Ahogy a GeoRisk Földrengés Mérnöki Iroda Facebook-oldalán beszámolt róla:

Ma este, 2023.03.30. 22:26-kor (helyi idő) közepes méretű földrengés keletkezett az ausztriai Gloggnitz közelében, Soprontól 45 km-re, Budapesttől 235 km-re. A földrengés mérete 4,1 volt a Richter-skálán. A rengést a lakosság minden bizonnyal érezte, talán még magyar területeken is. Az osztrák területen kisebb épületsérülések előfordulása sem kizárt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

földrengés

ausztria