Brutális felvételen: irtózatosan habzik és bűzlik egy magyar patak, mi történhetett?

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális felvételen: irtózatosan habzik és bűzlik egy magyar patak, mi történhetett?

Mintha egy habparti helyszíne lenne, úgy néz ki Ceglédbercelnél a Gerje-patak. A vízfolyás egyik bukógátjánál napok óta riasztó mennyiségben hömpölyög és képződik a fehér hab. A szokatlan látvány mögött többen az albertirsai szennyvíztisztító telep elégtelen működését sejtik - írta a Telex.

Az albertirsai szennyvíztisztító telep üzemeltetője elismerte, hogy működésbeli problémák lehetnek, de azt cáfolja, hogy ők lennének felelősek a Gerje-patak habbal járó szennyezésért.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a patakba milyen anyagok kerültek, illetve hogy azok milyen veszélyeket hordoznak az élővilágra vagy az emberekre nézve. Mindenesetre a habzástól néhány tíz méterre fekvő, a Gerjéből is táplálkozó halastavaknál a legnagyobb nyugalomban horgásztak még hétfőn is - írta a Telex.

A szennyezés okozójáról, veszélyességéről, az esetlegesen szükséges kármentesítési munkákról a vízügyet és a katasztrófavédelmet is kérdezte a lap, de egyelőre ezek a szervezetek sem tudtak konkrét információkkal szolgálni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

habzás

patak

gerje-patak

környezetszennyezés