Még mindig nem lélegezhetünk fel: ebben a megyében van most a legtöbb beteg

MTI   
  Megosztom
Még mindig nem lélegezhetünk fel: ebben a megyében van most a legtöbb beteg

A múlt héten 18 600-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentésében, csütörtökön.

Azt írták: április 3. és 9. között, a négy munkanapból álló 14. naptári héten az országban 154 600-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 18 600 embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Utóbbiak közül a betegek 40,9 százaléka gyerek, 30,2 százaléka 15-34 éves. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 21,8 százaléka, 7,1 százalékuk pedig 60 éven felüli volt. A 14. héten valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva.

Az NNK laboratóriumában a beküldött 37 légúti mintából 14-nél az influenza valamelyik típusát, 2-2 esetben a koronavírust és a légúti óriássejtes vírust (RSV) mutatták ki. Kórházba a múlt héten 166-an kerültek súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 17-en kaptak intenzív ellátást.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

influenza

influenza szezon