Sokkoló dráma lett a vége: tragédiával végződött egy favágás Nagybajomon

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkoló dráma lett a vége: tragédiával végződött egy favágás Nagybajomon

A Kaposvári Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt állítja bíróság elé a cégvezetőt és az áldozat kollégáját.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a fiatalabb terhelt vezette az erdészeti munkákkal foglalkozó céget, s az ő alkalmazásában állt az idősebb vádlott és a későbbi áldozat is.

A szerencsétlenül járt fakitermelők Nagybajom külterületén végeztek erdőgyérítést két évvel ezelőtt. Ennek során nem volt munkavédelmi sisak a munkásokon, s annak viselését a cégvezető sem ellenőrizte, ahogy a munka helyszíni irányításával sem bízott meg senkit.

Az idősebb férfi fogyasztott némi alkoholt a munka előtt, a tragédia előtt pedig szabálytalanul végezte el a feladatát. Egy fennakadt, 15-20 cm tőátmérőjű fa kétméteres rönkökre történő darabolását végezte a motorfűrésszel anélkül, hogy a fát a másik fáról levette volna, és nem győződött meg arról sem, hogy a munkavégzés közelében senki sem tartózkodik a munkaterületen. Ezért a fa darabolása során a lombkorona egyik kiálló ága az ott álló férfire esett.

A helyszínen tartózkodók azonnal mentőt hívtak a súlyosan sérült férfihez, azonban az áldozat az elszenvedett sérülésekkel közvetlen okozati összefüggésben kialakult vesegyulladás, majd vérmérgezés miatt néhány hónappal később elhunyt.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést kért a vádlottakra azzal, hogy tiltsák el őket a fakitermelői foglalkozástól.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tragédia

fakivágás

nagybajom