Földhöz vágta, majd nyárson akarta megsütni a kölyökkutyát: elítélték az ózdi állatkínzót

HelloVidék   
  Megosztom
Földhöz vágta, majd nyárson akarta megsütni a kölyökkutyát: elítélték az ózdi állatkínzót

Földhöz vágta, majd nyárson akart megsütni egy kiskutyát egy fiatal férfi Ózdon – írta a helyi önkormányzati képviselő a Facebook-oldalára. A férfi édesanyja szerint fia részeg volt, amikor úgy döntött, hogy a három kiskutya közül az egyiket megeszi. A kiválasztott szerencsétlen állatot ezután a földhöz csapta, a kutya az ütés erejétől azonnal elpusztult. Most jogerősen elítélte a Miskolci Törvényszék .


 


 

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlottat, mint visszaesőt, bűnösnek találták állatkínzás vétségében, a 10 hónapnyi szabadságvesztés mellett 1 évre a közügyektől is eltiltották. A büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelték büntetett előéletét, ittas állapotát, míg enyhítő körülményként beismerését, és azt, hogy tettét megbánta.

Az ittas férfi 2023. március 25-én házuk udvarán - egy náluk tartott kutya és kölykei miatt - vitába keveredett édesanyjával, indulatos lett, majd az egyik 5-6 hetes pitbull jellegű kölyökkutyát szándékosan, nagy erővel földhöz vágott, melynek következtében az állat elpusztult.

A bíróság a vádlottat – mint visszaesőt - állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek, és vele szemben 10 hónap szabadságvesztést és 1 év közügyektől eltiltást szabott ki.

A bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte a vádlott büntetett előéletét, az önhibából eredő ittas állapotban történő elkövetést, azt a tényt, hogy cselekménye az állat pusztulásához vezetett, míg enyhítő körülményként a vádlotti beismerést és azt, hogy tettét megbánta.

Egy ózdi önkormányzati képviselő korábban azt közölte Facebook-oldalán, hogy a férfi azért ölte meg a kiskutyát, hogy nyárson megsüsse, megegye.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkínzás

miskolc