Hiába a jó idő, még mindig sok a beteg: ebben a megyében van a legtöbb influenzás

MTI   
  Megosztom
Hiába a jó idő, még mindig sok a beteg: ebben a megyében van a legtöbb influenzás

A múlt héten tízezer alá csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma. De még mindig van olyan megye, ahol sok a beteg.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett jelentése szerint április 24. és 30. között az országban 138 200-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük kilencezer embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Az NNK Laboratóriumába érkezett 51 mintából 11-nél az influenza valamelyik vírusát, nyolcban a SARS-CoV-2 vírust mutatták ki. Kórházba a múlt héten 153 ember került súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 18-an szorultak intenzív ellátásra.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

influenza

influenza megbetegedés

beteg

megbetegedés