Hiába a jó idő, még mindig sok a beteg: ebben a megyében van a legtöbb influenzás

MTI   
  Megosztom
Hiába a jó idő, még mindig sok a beteg: ebben a megyében van a legtöbb influenzás

A múlt héten tízezer alá csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók száma. De még mindig van olyan megye, ahol sok a beteg.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett jelentése szerint április 24. és 30. között az országban 138 200-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük kilencezer embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Az NNK Laboratóriumába érkezett 51 mintából 11-nél az influenza valamelyik vírusát, nyolcban a SARS-CoV-2 vírust mutatták ki. Kórházba a múlt héten 153 ember került súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 18-an szorultak intenzív ellátásra.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

influenza

influenza megbetegedés

beteg

megbetegedés