Csúnya időszak vár sok magyarra: közel 3 millióan szenvednek ettől a betegségtől

HelloVidék   
  Megosztom
Csúnya időszak vár sok magyarra: közel 3 millióan szenvednek ettől a betegségtől

3 millió ember szenved ma Magyarországon az allergia jellemző tüneteitől. A legtöbben a parlagfűre érzékenyek, de az elmúlt napok meleg időjárása miatt most a pázsitfűfélékre érzékenyek is szenvednek.


 

Sokszor nehéz elkülöníteni, hogy a tünetek hátterében vírusfertőzés vagy éppen allergia áll. Az egyszerű vírusfertőzéseknél gyakrabban érintett gyerekeknél ezért is érdemes a háttérben megnézni, hogy nincs-e allergia. Az asztmatikus légzéssel jelentkező, illetve asztmás tünetekkel, szénanáthával jelentkező gyerekek száma is igen magas

- nyilatkozta az M1-nek Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, aki azt is hozzátette, hogy manapság minden harmadik gyerek szenved valamilyen allergiától.

A riportból kiderült, hogy évről évre egyre többen keresik fel allergiás tünetekkel a zalaegerszegi allergológiai szakrendelőt is. A kórházban dolgozó pulmonológus szakorvos szerint fontos a tünetek kivizsgálása, amit a leggyakrabban bőrteszttel végeznek. Az orvos által javasolt terápiát pedig már a tünetek megjelenése előtt érdemes alkalmazni.

Mindenki tudja nagyjából, hogy mikor indul a szezonja, attól függ, hogy mire érzékeny, azt megelőzően két-három héttel meg kell kezdeni az ismert alapterápiát. Pont azért, hogy a tünetek ne jelenjenek meg. Így sokkal jobban egyensúlyban tudja magát tartani a páciens, és nem alakul ki a manifeszt betegség

– nyilatkozta Tehenes Sándor, a Zala vármegyei Szent Rafael Kórház pulmonológus főorvosa.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

allergia

allergia tünetei

allergiaszezon