Durva átverésre figyelmeztet a NAV: ne dőj be, hiába olcsó, ez a mosópor tényleg gáz

MTI   
  Megosztom
Durva átverésre figyelmeztet a NAV: ne dőj be, hiába olcsó, ez a mosópor tényleg gáz

Feltűnően alacsony árú mosószereket rendeltek egy webáruházból a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A kiszállított termékekről hamar bebizonyosodott, hogy hamisítványok.

A NAV borsodi adóellenőrei egy internetes áruházból rendelték meg egy közismert márka kedvezményes árú mosógéljeit. Az ellenőrök a feltűnően alacsony árak alapján elindulva, előzetes kockázatelemzésben vizsgálták a webáruház mögött álló céget, az áru értékesítési láncát és kapcsolatba léptek a márka jogtulajdonosának képviselőjével is. Ez alapján valószínűsíthető volt, hogy a kiválasztott termékek hamisítványok. A NAV-os szakemberek próbavásárlást indítottak és futárszolgálattal házhoz szállítatták a termékeket.

A megrendelt áru ellenőrzése bebizonyította, hogy a kiszállított termékek valóban hamisak, ezért az ellenőrök a NAV Bevetési Igazgatóság pénzügyőreivel közösen visszavitték őket a webáruházat üzemeltető cég telephelyére.

A helyszín átvizsgálásakor több mint száz olyan mosógél került elő, amelyekről a mosószermárkák képviselői is megállapították, hogy hamisítványok. Az ebből eredő, előzetesen kalkulált vagyoni hátrány több mint 500 000 forint.

A termékek mennyisége és az okozott kár nagysága miatt a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságát is bevonták az ellenőrzésbe. A helyszínre érkező bűnügyi nyomozók összesen 112 darab mosógélt foglaltak le és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást is indítottak.

A rossz minőségű és rendkívül alacsony árú hamisított termékek kiszűrése a piacról fontos feladat, mert a gazdaság jogkövető szereplőinek jelentős kárt okoznak, a vásárlóknak pedig egészségügyi kockázatot jelentenek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mosópor

mosógél

nav

hamis