Feldman Zsolt kifejtette: ez nem a múzeumokba való, ebben rejlik a vidék ereje

HelloVidék   
  Megosztom
Feldman Zsolt kifejtette: ez nem a múzeumokba való, ebben rejlik a vidék ereje

A tradíciók ápolása összekapcsolja a fiatalokat és az idősebbeket, közösséggé kovácsol. A hagyományok nem múzeum falai közé valók, azok megélése, ápolása a közösség erejét növelik – mondta Jászboldogházán a 14. Hagyományok Hétvégéjén Feldman Zsolt.


 


 

A Jászföld Hagyományőrző Egyesület által szervezett eseményen az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára említést tett arról, hogy az utóbbi tíz évben a kormány számos intézkedéssel igyekezett növelni a vidék népességmegtartó erejét, a vidéki életet vonzóvá tenni. Megújultak az iskolák, óvodák, utak, templomok, látványos változást tapasztalhat, aki járja a vidéket. A kisebb és nagyobb település lakói pedig élhetőbb környezetben tölthetik mindennapjaikat.

Feldman Zsolt arról is szólt, tíz évvel korábbhoz képest ma 15 százalékkal többen dolgoznak a mezőgazdaságban, az agráriumból ma több család boldogul. Az agrártárca jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy virágzó, a családokat eltartó mezőgazdaság és élelmiszeripar épüljön, erősödjön hazánkban. A vidék erejét a hagyományok teremtik meg, a magyarság legfontosabb értékeit őseink emberöltőről emberöltőre adták át. Ezt a fonalat nekünk sem szabad elvágni, tovább kell éltetni. Mint ahogyan ezt tették és teszik a jászság lakói, akik a 14 évvel ezelőtti egyszerű kis hucul lovasnapokból közösségi ünnepet, a Hagyományok Hétvégéjét megteremtették – mondta az államtitkár.

Az ünnep összekovácsol, a dolgos hétköznapok után felüdülést hoz, a gondok távolabb kerülnek, az emberek közösségként élik meg az együttlétet. S miután Magyarországon az ünnep összekapcsolódik a gasztronómiával, ezen a mostani alkalommal is több bográcsban fő az étel, a különböző mesterségek művelői portékáikat kínálják, az íjászaton bárki kipróbálhatja képességeit, a fogathajtók versenye pedig mindenki számára szép élmény lehet. A jászságban jó példával járnak elől, itt a közösséget a hagyományok is éltetik, ezen az ünnepen az összetartozást is erősítik

– fogalmazott Feldman Zsolt.

Címlapkép, fotó: AM Sajtó

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hagyományok

jászboldogháza

feldman

jászföld hagyományőrző egyesület

hagyományok hétvégéje

rendezvény