Közel félmillió új lakója lett a Balatonnak: tömegesen vették birtokba a tavat + Fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Közel félmillió új lakója lett a Balatonnak: tömegesen vették birtokba a tavat + Fotók

Az elmúlt egy hétben két alkalommal is halasítást végzett a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.). Összesen közel félmillió hal, előnevelt balinok és kősüllők kerültek a tóba - írta a Pecaverzum.

Az áprilisi csuka-, majd a május eleji menyhaltelepítést követően júniusban folytatták a Balatonon a halasítást. A BHNp Zrt. beszámolója szerint június 2-án, pénteken összesen 210 ezer darab előnevelt balint helyeztek ki - tette közzé a Balatoni Hal.

A halakat szivornyás leengedést alkalmazva bocsátották útjukra három helyszínen: a Zala-folyó balatoni torkolata feletti szakaszon; Keszthelyen, az Akvárium Apartmanházak kikötőjében; valamint a Libás kikötőnél

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

haltelepítés

balaton

balaton-part