Közel félmillió új lakója lett a Balatonnak: tömegesen vették birtokba a tavat + Fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Közel félmillió új lakója lett a Balatonnak: tömegesen vették birtokba a tavat + Fotók

Az elmúlt egy hétben két alkalommal is halasítást végzett a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.). Összesen közel félmillió hal, előnevelt balinok és kősüllők kerültek a tóba - írta a Pecaverzum.

Az áprilisi csuka-, majd a május eleji menyhaltelepítést követően júniusban folytatták a Balatonon a halasítást. A BHNp Zrt. beszámolója szerint június 2-án, pénteken összesen 210 ezer darab előnevelt balint helyeztek ki - tette közzé a Balatoni Hal.

A halakat szivornyás leengedést alkalmazva bocsátották útjukra három helyszínen: a Zala-folyó balatoni torkolata feletti szakaszon; Keszthelyen, az Akvárium Apartmanházak kikötőjében; valamint a Libás kikötőnél

- írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hal

haltelepítés

balaton

balaton-part