Döbbbentes károkat okozott a tomboló vihar: állatok haltak meg a vidéki szafariparkban

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbbentes károkat okozott a tomboló vihar: állatok haltak meg a vidéki szafariparkban

Óriási károkat okozott a péntek esti vihar a nagykőrösi Richter Safari Parkban, az orkán erejű szél fákat csavart ki, áram nélkül maradt a terület, és állatok is elpusztultak a kidőlt fák miatt.


 


 

Richter József, a szafaripark vezetője elmondta, hogy az orkán erejű szél mintegy 80 fát tövestől csavart ki a park területén. A legnagyobb károkat az állatsimogató területén szenvedték el, ahol kerítéseket zúztak szét a kidőlő fák, és a kifutók a vihar után életveszélyesek voltak- írta a 168.hu.

A mintegy 300 állat többsége épségben átvészelte a tomboló vihart, de sajnos egy lámacsikót és három kismalacot megöltek a kidőlő fák. Az elefántok és a zsiráfok istállóban voltak, a kengurukat pedig fedett helyre menekítették, illetve a tigrisek is zárt helyen tartózkodtak, így nekik nem esett bajuk, és szökés sem történt.

A korábban Szadán működő park helyreállításán mintegy 80 ember dolgozott, így szombaton 10 órától ismét ki tudtak nyitni. Az alapító szerint a teljes helyreállítás akár hetekig is eltarthat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

safari

állatkert

richter cirkusz

richter safari park