Vége, ennek sok dohányos nem fog örülni: betiltják ezt a dohánytermék típust Magyarországon

24.hu   
  Megosztom
Vége, ennek sok dohányos nem fog örülni: betiltják ezt a dohánytermék típust Magyarországon

2023. október 23-ától kell alkalmazni Magyarországon az Európai Bizottság által tavaly elfogadott új irányelvet, amely kimondja, hogy tilos olyan hevítéses dohánytermékeket forgalmazni, melyekben az ízesítés elfedi a természetes dohányízt - írja a 24.hu. Az erről szóló, Orbán Viktor által aláírt rendeletet július 6-án hirdették ki a Magyar Közlönyben.

Ahogy a portál írja, 2023. július 23-áig van idejük arra az uniós tagállamoknak, hogy kihirdessék az átültető jogszabályokat. Ezt a magyar kormány bő két héttel hamarabb megtett. Hozzáteszik, hogy mivel Magyarországon az eddig hatályos jogszabályban csak új dohánytermék kategória létezett, ezért első körben a kormány definiálta a hevített dohánytermék fogalmát a mostani rendeletben, amely úgy szól:

olyan, az új dohánytermék-kategóriába tartozó termék, amelyet nikotin és más vegyi anyagok kibocsátása céljával hevítenek, amely kibocsátást a felhasználó belélegzi.

A kormány tulajdonképpen arról rendelkezett, hogy az ízesítéssel kapcsolatos szabályok alól már ne képezzen kivételt a hevített dohánytermék.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dohánytermék

magyar közlöny

rendelet