Sok tehetős, idős vidéki magyar is pályázna: itt nyílik hamarosan elit idősotthon Magyarországon

Pénzcentrum   
  Megosztom
Sok tehetős, idős vidéki magyar is pályázna: itt nyílik hamarosan elit idősotthon Magyarországon

2023. augusztus 31-én nyitja meg kapuit Budapest második kerületében a Rege Residence Szépkorúak Otthona. Az intézmény a luxus elhelyezés és a különféle kényelmi, kulturális szolgáltatások mellett a szépkorúak egészségügyi szükségleteinek kielégítésére is nagy hangsúlyt fektet. A Pénzcentrum most Dr. Nagy Viktor főigazgatóval beszélgetett arról, mitől egyedülálló Magyarországon egy ilyen idősotthon és általában milyen a magyar idősgondozás helyzete.

Ahogy a portál írja, az otthon szolgáltatásaival alapvetően három fő célcsoportot szeretne megcélozni. Az első az önmagukról részben vagy egészben gondoskodni tudó idősek csoportja, akik aktívan töltik mindennapjaikat, mind testileg, mind szellemileg igénylik a minőségi időtöltést.

Úgy hisszük, hogy a 75 éves vagy ennél idősebb korcsoportban találjuk meg azon leendő lakóinkat, akik számára fontos mindez. Emellett természetesen szolgáltatási palettánk részét képezi a középsúlyos és súlyos demenciával élők ellátása is, erre egy speciális részlegünk került kialakításra

- mondja Dr. Nagy Viktor.

Ezért volt észszerű a 75 éves életkori korhatár a jelentkezéseknél. Magasabb életkorban már nagyobbak a szükségletek, amelyeket kevés helyen tudnak kiszolgálni. Ezért az érdeklődők is alapvetően magasabb életkorúak, akadt már 99 éves hölgy is, aki ellátogatott az intézménybe.

Egészségügyi szolgáltatási engedélyünk birtokában nagy örömöm, hogy azon fokozott ápolási-gondozási szükséglettel rendelkező ellátotti kör számára is megoldást tudunk kínálni, akiket számos egyéb, hasonló profilú intézményben elutasítanak

- tette hozzá, majd kiemelte, úgy véli, a felvételi folyamatuk egyszerűbb, mint a legtöbb idősotthonban.

Korábban egyházi fenntartású idősotthonokat vezettem, amelyekben a felvételi rendszer dokumentum központú, jóval bürokratikusabb, mint a mi esetünkben. A bonyolult felvételi folyamat az állami fenntartású helyeken gyakran egy 80-90 éves ember teljesítési határait feszegeti, mivel azonban mi nem veszünk igénybe állami normatívát, a leendő lakók mentesülnek sok más esetben kötelezően előírt dokumentációs teher alól. A folyamat az intézményünk honlapjáról is letölthető felvételi kérelem benyújtásával kezdődik. Ezen dokumentum kérdéseket tartalmaz a kérelmező egészségi állapotára, mentális állapotára és ellátási igényeire vonatkozólag. Ezt követően személyre szabott ajánlattal szolgálunk a kiválasztott apartmant illetően, majd a szerződéskötést követően lehetőség nyílik az intézménybe való beköltözésre

- hangsúlyozta Dr. Nagy Viktor.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idősotthon

luxus idősek otthona