Fejlemény a lelőtt svájci farkas ügyében: két férfit elfogtak, besegített a TEK +Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Fejlemény a lelőtt svájci farkas ügyében: két férfit elfogtak, besegített a TEK +Videó

Nagy felháborodást keltett annak a fokozottan védett, Svájcból indult, jeladóval ellátott farkasnak a története, amelyet Magyarországon lőttek ki április elején. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) április 8-án nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, szemléket folytattak le, bizonyítékokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki, valamint felvették a svájci hatóságokkal is a kapcsolatot,  írja a police.hu. Videót is közöltek a gyanúsítottak elfogásáról. A két férfit természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaéléssel és más bűncselekmények elkövetése miatt tartóztatták le. 

A védett farkast 2023. április 1-jén Hidasnémeti külterületén pusztították el egy vadászó társaság tagjai, akik között hivatásos vadász is volt. Az állat elejtését követően a tetemről a jeladót levágták, és azt a Hernád folyóba dobták, amelyet a nyomozók búvárok segítségével megtaláltak.

A két szabolcsi férfit a KR NNI 2023. augusztus 2-án hajnalban fogta el, és az egyikük elfogásához a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérte, mivel engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

svájci farkas

tek

rendőrség

videó

tettesek

gyanúsított

kr nni