Brutális számok a horgászok körében: minden huszadik ember érintett

Agrárszektor   
  Megosztom
Brutális számok a horgászok körében: minden huszadik ember érintett

2023-as adatok szerint Magyarországon majdnem minden 10. ember hódol a horgászat szenvedélyének, és csaknem minden 20. fő rendelkezik érvényes állami horgászjeggyel. A horgászat, mint sport és szabadidős tevékenység évek óta egyre népszerűbb a magyarok körében, 2010 óta megháromszorozódott hazánkban a regisztrált horgászok száma - írja az Agrárszektor.

Az elmúlt évtizedben ugrásszerűen megnőtt a horgászok száma Magyarországon. Míg 2010-ben 280 ezren regisztrálták magukat, ez a szám 2023 januárjában elérte a 870 ezret is. 2022-ben a regisztrált horgászoknak a kétharmada, mintegy 560 ezer fő rendelkezett érvényes állami horgászjeggyel mint horgász alapokmánnyal. Ez azt jelenti, hogy szabadidejében majdnem minden tizedik magyar hódol a horgászat szenvedélyének, és csaknem minden huszadik magyar rendszeresen él is ezzel a lehetőségével.

Bár az elmúlt évtizedben folyamatos volt a növekedés a horgászok számát illetően, az igazi nagy fellendülést a 2020-2021-es évek hozták, amikor a koronavírus-járvány és az elrendelt óvintézkedések miatt rengetegen fordultak a szabadban, egyedül is végezhető kikapcsolódási formák felé. Így nemcsak a természetjárás, és annak különböző fajtái, de a horgászat is egyre népszerűbb lett: sokan kezdték el, vagy tértek vissza ehhez az elfoglaltsághoz.

Annak, aki ma Magyarországon horgászni szeretne, először regisztrálnia kell a HORINFO szakrendszerben. Ezt online a honlapjukon vagy személyesen, a forgalmazói pontok egyikén lehet megtenni. A regisztrációs folyamat lezárása után lehet igényelni az úgynevezett Magyar Horgászkártyát.

Bővebben a témában az Agrárszektor oldalán olvashattok.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

horgászat

horgászenegedély

horgász egyesületek

hellovidek