Ezért robbantotta fel magát az esztergomi férfi: egy rendőr meghalt, többen megsérültek

HelloVidék   
  Megosztom
Ezért robbantotta fel magát az esztergomi férfi: egy rendőr meghalt, többen megsérültek

Robbantás történt tegnap este Esztergomban egy családi háznál. Egy rendőr meghalt, többen pedig megsebesültek. A hatóságok egy fenyegetőző bejelentés nyomán vonultak ki, a gyanúsított egy gázpalackot robbanthatott fel.

Egy esztergomi családi háznál történt intézkedés során meghalt egy rendőr, miután a fenyegetőző gyanúsított felrobbantott valamit - hangzott el az M1 híradóban tegnap este. Az akkor még meg nem erősített információk szerint, egy Esztergom külterületén található házhoz vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel egy fenyegetőző bejelentés után.

Az M1 szerint a Komárom-Esztergom vármegyei ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt vizsgálatot indított az ügyben. Úgy tudni, a zavart elméjű férfi a rendőri intézkedés közben egy gázpalackot robbantott fel, 6-7 ember sérült meg a helyszínen.

A felhalmozódott villanyszámlák miatt robbanthatott tegnap az elkövető Esztergomban - írja a Blikk.

A KNYF pedig időközben megerősítette, a robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, továbbá több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, "civil személy nincs a sérültek között". Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

A Magyar Nemzet a robbanás körülményeivel kapcsolatban azt írta: egy zavart férfi a délelőtti órákban kezdett robbantással fenyegetőzni és egész nap folytatta azt. Ilyenkor a hivatalos protokoll szerint a TEK-et riasztják, akik ki is szálltak a helyszínre. Egy túsztárgyaló próbálta meggyőzni a férfit, hogy hagyjon fel a fenyegetőzéssel, ám nem járt sikerrel.

Novák Katalin az ENSZ Biztonsági Tanács ülése közben kapta a hírt az esztergomi tragédiáról, közölte a köztársasági elnök a Facebookon. Mint írta, Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója telefonon tájékoztatta a részletekről.

Őszinte részvétem az elhunyt, szolgálatát teljesítő rendőr hozzátartozóinak, és mihamarabbi felgyógyulást kívánok a sérülteknek. Köszönöm a rendőri szervek munkáját!

– fogalmazott.

Orbán Viktor miniszterelnök is kifejezte részvétét az elhunyt rendőr családjának Facebook posztjában.

"Őszinte részvétem a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának. A sebesülteknek jobbulást kívánok"

- írta a Facebookon Orbán Viktor szerda késő este.

A posztolt fotón Pintér Sándor belügyminiszterrel van a miniszterelnök, a belügyminiszter egyébként személyesen is megjelent tegnap este a helyszínen.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

robbantás

esztergom

rendőr

tek

halott

sérültek

hellovidek