Ezért robbantotta fel magát az esztergomi férfi: egy rendőr meghalt, többen megsérültek

HelloVidék   
  Megosztom
Ezért robbantotta fel magát az esztergomi férfi: egy rendőr meghalt, többen megsérültek

Robbantás történt tegnap este Esztergomban egy családi háznál. Egy rendőr meghalt, többen pedig megsebesültek. A hatóságok egy fenyegetőző bejelentés nyomán vonultak ki, a gyanúsított egy gázpalackot robbanthatott fel.

Egy esztergomi családi háznál történt intézkedés során meghalt egy rendőr, miután a fenyegetőző gyanúsított felrobbantott valamit - hangzott el az M1 híradóban tegnap este. Az akkor még meg nem erősített információk szerint, egy Esztergom külterületén található házhoz vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel egy fenyegetőző bejelentés után.

Az M1 szerint a Komárom-Esztergom vármegyei ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt vizsgálatot indított az ügyben. Úgy tudni, a zavart elméjű férfi a rendőri intézkedés közben egy gázpalackot robbantott fel, 6-7 ember sérült meg a helyszínen.

A felhalmozódott villanyszámlák miatt robbanthatott tegnap az elkövető Esztergomban - írja a Blikk.

A KNYF pedig időközben megerősítette, a robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, továbbá több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, "civil személy nincs a sérültek között". Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban.

A Magyar Nemzet a robbanás körülményeivel kapcsolatban azt írta: egy zavart férfi a délelőtti órákban kezdett robbantással fenyegetőzni és egész nap folytatta azt. Ilyenkor a hivatalos protokoll szerint a TEK-et riasztják, akik ki is szálltak a helyszínre. Egy túsztárgyaló próbálta meggyőzni a férfit, hogy hagyjon fel a fenyegetőzéssel, ám nem járt sikerrel.

Novák Katalin az ENSZ Biztonsági Tanács ülése közben kapta a hírt az esztergomi tragédiáról, közölte a köztársasági elnök a Facebookon. Mint írta, Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója telefonon tájékoztatta a részletekről.

Őszinte részvétem az elhunyt, szolgálatát teljesítő rendőr hozzátartozóinak, és mihamarabbi felgyógyulást kívánok a sérülteknek. Köszönöm a rendőri szervek munkáját!

– fogalmazott.

Orbán Viktor miniszterelnök is kifejezte részvétét az elhunyt rendőr családjának Facebook posztjában.

"Őszinte részvétem a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrtiszt családjának. A sebesülteknek jobbulást kívánok"

- írta a Facebookon Orbán Viktor szerda késő este.

A posztolt fotón Pintér Sándor belügyminiszterrel van a miniszterelnök, a belügyminiszter egyébként személyesen is megjelent tegnap este a helyszínen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

robbantás

esztergom

rendőr

tek

halott

sérültek

hellovidek