Több tízezer autós sorsáról dönthet a kormány: megszűnhet a zöld rendszám?

HelloVidék   
  Megosztom
Több tízezer autós sorsáról dönthet a kormány: megszűnhet a zöld rendszám?

Egy minisztériumi előterjesztés szerint nem használhatnak majd zöld rendszámot a plug-in hibrid autók Magyarországon - írja a Telex.

Hamarosan kizárhatják plug-in hibrideket a zöld rendszám használatára jogosult gépjárművek közül Magyarországon – írja a Telex az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) előterjesztése alapján. A dokumentum szerint a jövőben forgalomba helyezett példányok mellett a már forgalomban lévő elektromos hálózatról tölthető, de alapvetően nem elektromos hajtású autók rendszámát szintén hagyományosra cserélnék a következő műszaki vizsgán. A Telex szerint amennyiben bevonják ebbe a döntésbe a hatótávnövelővel ellátott villanyautókat, akkor összesen 33 ezer járművet érinthet a változás, ami nem kevés, tekintve, hogy 74 ezer zöld rendszámot adtak ki június végéig, a Belügyminisztérium adatai szerint.

HA ez a terv megvalósul, akkor a plug-ineket megfosztanák a számos magyar településen biztosított ingyenes közterületi parkolási lehetőséget, valamint a jövőben honosított új és használt példányok után regisztrációs adót, illetve az összes után teljesítményarányos gépjárműadót, valamint adásvételkor vagyonszerzési illetéket is kellene fizetni. jövőben honosított új és használt példányok után regisztrációs adót, illetve az összes után teljesítményarányos gépjárműadót, valamint adásvételkor vagyonszerzési illetéket is kellene fizetni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hibrid autó

zöld rendszám

zöld rendszámos autók

tervezet

hellovidek