Több tízezer autós sorsáról dönthet a kormány: megszűnhet a zöld rendszám?

HelloVidék   
  Megosztom
Több tízezer autós sorsáról dönthet a kormány: megszűnhet a zöld rendszám?

Egy minisztériumi előterjesztés szerint nem használhatnak majd zöld rendszámot a plug-in hibrid autók Magyarországon - írja a Telex.

Hamarosan kizárhatják plug-in hibrideket a zöld rendszám használatára jogosult gépjárművek közül Magyarországon – írja a Telex az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) előterjesztése alapján. A dokumentum szerint a jövőben forgalomba helyezett példányok mellett a már forgalomban lévő elektromos hálózatról tölthető, de alapvetően nem elektromos hajtású autók rendszámát szintén hagyományosra cserélnék a következő műszaki vizsgán. A Telex szerint amennyiben bevonják ebbe a döntésbe a hatótávnövelővel ellátott villanyautókat, akkor összesen 33 ezer járművet érinthet a változás, ami nem kevés, tekintve, hogy 74 ezer zöld rendszámot adtak ki június végéig, a Belügyminisztérium adatai szerint.

HA ez a terv megvalósul, akkor a plug-ineket megfosztanák a számos magyar településen biztosított ingyenes közterületi parkolási lehetőséget, valamint a jövőben honosított új és használt példányok után regisztrációs adót, illetve az összes után teljesítményarányos gépjárműadót, valamint adásvételkor vagyonszerzési illetéket is kellene fizetni. jövőben honosított új és használt példányok után regisztrációs adót, illetve az összes után teljesítményarányos gépjárműadót, valamint adásvételkor vagyonszerzési illetéket is kellene fizetni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hibrid autó

zöld rendszám

zöld rendszámos autók

tervezet

hellovidek