Jelentős szigorítások jöhetnek az autókat illetően: rengeteg pénzbe kerülhet, ha át akarjuk alakítani kocsinkat

HelloVidék   
  Megosztom
Jelentős szigorítások jöhetnek az autókat illetően: rengeteg pénzbe kerülhet, ha át akarjuk alakítani kocsinkat

Az Építési és Közlekedési Minisztérium tervezete szerint jelentősen szigorítanák az autók egyedi átalakítására, tuningjára vonatkozó szabályrendszert, írja a Telex.

Egy tervezet került a lap birtokába, ami szerint a külföldről behozott tuningautók kötelező vizsgálata több százezer forintba is került, illetve komoly bírság várhat az illegálisan átalakított járművek üzembentartóira és az átalakítást végző műhelyekre.

Egy 102 lóerős, 1,6 literes Volkswagen Golf esetében például csak a típus 240 lóerős, 3,2 literes csúcsváltozatára alakíthatná át, ha minden szükséges műszaki feltételt teljesít.

Van más is. A külföldről már átalakított formában érkező autók csak akkor kerülhetnek itthon forgalomba, ha azokat bevizsgálja egy úgynevezett típusvizsgáló szakértői intézmény. Az elkészült dokumentáció több százezer vagy akár több millió forintba kerülhet.

A lap szerint az ügyben tárcaközi, illetve társadalmi egyeztetés is várható a közeljövőben. Forrásaik szerint részben a júliusi Árpád hídon történt halálos baleset irányította rá a döntéshozók figyelmét a problémára.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

autó

tuning

tervezet

közlekedés

átalakítás

hellovidek