Jelentős szigorítások jöhetnek az autókat illetően: rengeteg pénzbe kerülhet, ha át akarjuk alakítani kocsinkat

HelloVidék   
  Megosztom
Jelentős szigorítások jöhetnek az autókat illetően: rengeteg pénzbe kerülhet, ha át akarjuk alakítani kocsinkat

Az Építési és Közlekedési Minisztérium tervezete szerint jelentősen szigorítanák az autók egyedi átalakítására, tuningjára vonatkozó szabályrendszert, írja a Telex.

Egy tervezet került a lap birtokába, ami szerint a külföldről behozott tuningautók kötelező vizsgálata több százezer forintba is került, illetve komoly bírság várhat az illegálisan átalakított járművek üzembentartóira és az átalakítást végző műhelyekre.

Egy 102 lóerős, 1,6 literes Volkswagen Golf esetében például csak a típus 240 lóerős, 3,2 literes csúcsváltozatára alakíthatná át, ha minden szükséges műszaki feltételt teljesít.

Van más is. A külföldről már átalakított formában érkező autók csak akkor kerülhetnek itthon forgalomba, ha azokat bevizsgálja egy úgynevezett típusvizsgáló szakértői intézmény. Az elkészült dokumentáció több százezer vagy akár több millió forintba kerülhet.

A lap szerint az ügyben tárcaközi, illetve társadalmi egyeztetés is várható a közeljövőben. Forrásaik szerint részben a júliusi Árpád hídon történt halálos baleset irányította rá a döntéshozók figyelmét a problémára.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

autó

tuning

tervezet

közlekedés

átalakítás

hellovidek