Nem hittek az orvosok a szemüknek: részegségi világrekordot döntött a magyar férfi

HelloVidék   
  Megosztom
Nem hittek az orvosok a szemüknek: részegségi világrekordot döntött a magyar férfi

Egy ittas kerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök a magyarlakta Bácskertesen (Kupuszinán) a Vajdaságban, senki sem számított ilyen magas véralkoholszintre.

Miután a férfinak sikerült leszállnia a kerékpárjáról, megszondáztatták: a műszer 5,67 ezrelék alkoholszintet mutatott, ezzel pedig megdöntötte annak az argentin sofőrnek a kétes „rekordját”, akinél 5,5-ös véralkoholszintet mértek egy tavalyi szondázásnál – számolt be róla a Délhír.

A szakértők szerint akár már 0,35-0,45 gramm/liternyi véralkohol-koncentráció is halált okozhat, ami azt jelenti, hogy az illető szervezetében 12 halálesetnek megfelelő alkoholmennyiséget találtak. A szerb sajtó szerint az egészségházban az orvosok azon csodálkoztak, hogyan maradhatott egyáltalán életben a bácskertesi férfi, mindazonáltal az egészségügyi paraméterei a normálisnak számító határokon belül mozogtak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

alkoholfogyasztás

ittas sofőr

alkohol

életmód

egészség

világrekord