Megújult a létfontosságú vidéki kórház: ilyen vizsgálati eszközökre költötték a pályázati pénzt

MTI   
  Megosztom
Megújult a létfontosságú vidéki kórház: ilyen vizsgálati eszközökre költötték a pályázati pénzt

A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház 154,44 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós forrásból fejlesztette járóbeteg-szakellátást - közölte az MTI-vel pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház sajtószóvivője.

A tájékoztatás szerint a projekt célja a hátrányos helyzetű térségben lévő kórházhoz rendelt járóbeteg-szakellátó intézmény infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása volt az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével, egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása mellett.

A projektben 57,5 millió forintból újult meg a kórház szakellátó központja, a fejlesztésnek köszönhetően pedig két kiemelt kezelőt alakítottak ki - a szükséges kiszolgáló infrastruktúrával együtt -, emellett megtörtént a közös használatú helyiségek belső felújítása is. A beruházás részeként 30 új orvostechnikai eszközt szereztek be, köztük 3 modern ultrahangkészülékkel, valamint fizikoterápiás, ultrahang- és lökéshullám-terápiás eszközökkel.

A szemészeti járóbeteg-ellátás dioptriamérő, szemtükör-, látótérvizsgáló és szaruhártyamérő műszerekkel bővült, az urológiai betegvizsgálathoz pedig új endoszkópos műszer áll rendelkezésre. A bőrgyógyászati szakrendelés "műszerparkja" is korszerűbb lett, ott többek között mikroszkóp, dermatoszkóp, koagulátor, valamint fényterápiás és Cryo-terápiás készülékek segítik a gyógyítást - közölték. A beruházás a Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Sátoraljaújhelyen című projektben, a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

kórház

járóbeteg-ellátás

sátoraljaújhely

egészség

betegség