Megújult a létfontosságú vidéki kórház: ilyen vizsgálati eszközökre költötték a pályázati pénzt

MTI   
  Megosztom
Megújult a létfontosságú vidéki kórház: ilyen vizsgálati eszközökre költötték a pályázati pénzt

A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház 154,44 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós forrásból fejlesztette járóbeteg-szakellátást - közölte az MTI-vel pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház sajtószóvivője.

A tájékoztatás szerint a projekt célja a hátrányos helyzetű térségben lévő kórházhoz rendelt járóbeteg-szakellátó intézmény infrastrukturális körülményeinek és műszerezettségének javítása volt az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével, egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása mellett.

A projektben 57,5 millió forintból újult meg a kórház szakellátó központja, a fejlesztésnek köszönhetően pedig két kiemelt kezelőt alakítottak ki - a szükséges kiszolgáló infrastruktúrával együtt -, emellett megtörtént a közös használatú helyiségek belső felújítása is. A beruházás részeként 30 új orvostechnikai eszközt szereztek be, köztük 3 modern ultrahangkészülékkel, valamint fizikoterápiás, ultrahang- és lökéshullám-terápiás eszközökkel.

A szemészeti járóbeteg-ellátás dioptriamérő, szemtükör-, látótérvizsgáló és szaruhártyamérő műszerekkel bővült, az urológiai betegvizsgálathoz pedig új endoszkópos műszer áll rendelkezésre. A bőrgyógyászati szakrendelés "műszerparkja" is korszerűbb lett, ott többek között mikroszkóp, dermatoszkóp, koagulátor, valamint fényterápiás és Cryo-terápiás készülékek segítik a gyógyítást - közölték. A beruházás a Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Sátoraljaújhelyen című projektben, a Széchenyi 2020 program részeként valósult meg.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

kórház

járóbeteg-ellátás

sátoraljaújhely

egészség

betegség