Végérvényesen mérkezett az ősz: ítéletidőre számíthatunk a hétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Végérvényesen mérkezett az ősz: ítéletidőre számíthatunk a hétvégén

Megérkezett Magyarországra is a hűvösebb, őszre már jellemzőbb időjárás. Pénteken reggel sokak arra ébredhettek, hogy kopog az eső a redőnyön, és hideg van. Ez hétvégén sem lesz feltétlenül jobb, kijelenthetjük hogy végérvényesen beköszönt az ősz, a 20 fok feletti hőmérsékletnek egy darabig búcsút kell intenünk, az előrejelzések szerint.

Szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, késő délelőttig többnyire felhős vagy borult lesz az ég, és elszórtan alakulhat ki eső, zápor. Szombaton délutánra már csökken a felhőzet, váltózóan felhős időre van kilátás a délutáni órákban, és kevesebb helyen várható csapadék is. A késő esti órákban újra megerősödik nyugat felől a szél, és megnövekszik a felhőzet, amiből a Dunántúliak számíthatnak esőre. A szél délire fordul, időnként megélénkül, estétől a Nyugat-Dunántúlon meg is erősödik. A szombati napi hőmérséklet 11 és 17 fok között fog alakulni, késő estére ez az érték 5 és 11 fok közé fog visszahűlni.

Vasárnap reggel ismét erősen felhős, borult időre ébredhetünk. A nap második felében nyugat felől egyre nagyobb területeken fog majd felszakadozni a felhőzet. Sok felé várható eső, zápor, helyenként akár zivatar is kialakulhat. Nagyobb mennyiségű csapadékhullásra van kilátás. A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik majd erős, néhol viharos lökések. A minimum-hőmérséklet általában 6 és 11 fok között fog alakulni, de északkeleten 3 és 6 fokot is mérhetnek. A maximum értékek pedig 10 és 19 fok között fognak alakulni. Várhatóan a határ déli részénél lesz a legmelegebb.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

időjárás

ősz

hétvége

hideg

eső

előrejelzés

hellovidek