Döbbenet: kis híján tragédiához vezetett a fiatalok halálos játéka

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: kis híján tragédiához vezetett a fiatalok halálos játéka

Vádat emeltek egy fiatal ellen, aki társával együtt köveket pakolt a vasúti sínekre Borsodban. A csodával határos módón szerencsére nem történt tragédia.


Személyi sérüléssel és anyagi kárral járó baleset nem következett be

A vádirat szerint a vádlott és két gyermekkorú társa 2022. március második felében, délután egy borsodi települések közötti vasútvonalon az út átjárónál legalább 3 m hosszan mindkét vasúti sínpárra a vasúti töltésből származó ágyazati köveket pakoltak. A vonalszakaszon két járműszerelvény haladt át, az egyik 80 km/h óra, a másik 100 km/h sebességgel - írja az Ügyészség.

Személyi sérüléssel és anyagi kárral járó baleset nem következett be, ugyanakkor a kövek a kerekek futófelületét károsíthatják, repedések alakulhatnak ki, amelyek a keréktárcsa súlyosabb rongálódásához, robbanásához vezethetnek. A fiatalkorú a cselekményével a két vasúti szerelvényben utazó személyek életét, testi épségét veszélynek tette ki.

A vádlott 2023. március második felében az éjszakai órákban egy borsodi település előtti útszakaszon közterületen leállított traktorból, mintegy 50.000 forint értékű akkumulátort lopott el, amelyet hulladékvasként értékesített. Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

borsod

bűncselekmény

fiatalok