Különleges programkavalkád várja az érdeklődőket hétvégén ebben a vidéki városban

MTI   
  Megosztom
Különleges programkavalkád várja az érdeklődőket hétvégén ebben a vidéki városban

Pénteken kezdődik a 22. Győri Könyvszalon, amelyen vasárnapig mintegy 120 programot tartanak, köztük író-olvasó találkozókat és koncerteket. Arendezvények több helyszínen zajlanak majd, a Győri Nemzeti Színházban például négy színtéren.

A programsorozat részeként csütörtök délután Kháron címmel emlékkiállítás nyílik a könyvtár rendezvénytermében Antall István szerkesztő-riporter grafikai munkáiból.

Sipos Bea, a könyvtár munkatársa a programokat részletezve elmondta, hogy a kisebb könyvbemutatók helyszíne a színház előcsarnokában felállított pódiumszínpad lesz, ahol óránként tartanak könyvbemutatókat. Mások mellett Zöldy Pál, Réz András, Balázs Ádám, Pörös Géza és Hidas Judit is bemutatkozik.

A Kisfaludy-teremben napközben szintén könyvbemutatókkal várják a közönséget, ahol Fábián Jankával, Fűzfa Balázzsal vagy Vámos Miklóssal is lehet majd találkozni. Esténként pedig zenés színpadi produkciókat tartanak mások mellett Pokorny Liával és Mező Misivel.

A színház nagyszínpadán a zenés színpadi programok mellett szintén beszélgetéseket tartanak, ahol bemutatkozik majd Kepes András, Japkupcsek Gabriella és Borbács Marcsi is. A könyvár rendezvénytermében és a muzeális gyűjteményben helyi kiadványokat mutatnak be.

Kokas Éva, a Generációk Művelődési Háza igazgatója a színház előterében működő Mesekuckóról elmondta, hogy napközben a legkisebbek számára is tartanak gyermekkönyvajánlókat, koncerteket, mesés foglalkoztatókat és olyan kézműves foglalkozást, amelyen minden a könyvekhez és az olvasáshoz kapcsolódik.

Radnóti Ákos alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy Győr a vidéki kulturális élet egyik fellegvára. A 22. Győri Könyvszalon honlapja szerint az Alkotói díjat idén Zalán Tibor József Attila-díjas költő, író, drámaíró, dramaturg kapja.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

győr

könyv

programok