Elítélt társával akart drogot terjeszteni egy férfi a börtönben: most ellene is vádat emeltek

MTI   
  Megosztom
Elítélt társával akart drogot terjeszteni egy férfi a börtönben: most ellene is vádat emeltek

Vádat emelt a Kalocsai Járási Ügyészség két férfi ellen, aki dizájner droggal átitatott papírlapokat akart a börtönbe juttatni, hogy a fogvatartottak között kereskedjen velük - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Négyessyné Bodó Marianna sajtószóvivő tájékoztatása szerint az egyik férfi - aki korábban drogkereskedelem miatt kedvezménnyel szabadult a börtönből - egy Bács-Kiskun vármegyei büntetés-végrehajtási intézet külső munkavégzési területére úgynevezett "bikadroggal" átitatott papírlapokat juttatott be. Egy szigetelőszalaggal körbetekert műanyag tasakban 49 kisebb, továbbá 5 nagyobb méretű, kézzel és géppel teleírt papírlap volt, amelyek dizájner droggal voltak átitatva.

A próbaidős vádlott a még egy évig bent raboskodó barátjának akarta a csomagot bejuttatni azért, hogy a börtönben a drogot laponként ötezer forintért értékesítse. A hasznon később megosztoztak volna. A fogvatartott barát a csomag behozatalával megbízta az egyik rabtársát, aki a külső területen végzett munkát, és a segítségért cserébe ingyen kapott volna saját fogyasztásra a drogból.

A külső munkából visszatérve a feladattal megbízott férfi 2021. január 26-án bevitte a drogot tartalmazó tasakot a börtönbe, belépéskor azonban a felügyelők a csomagot gyanúsnak találták, ellenőrizték, majd értesítették a kalocsai rendőröket. Az ügyészség a visszaesőnek számító férfiakat új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel vádolja. Bűnösségükről a Kalocsai Járásbíróság dönt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

börtön

bika

drog

drogterjesztés

drogterjeszők

dizájnerdorog

vádemelés

hellovidek