Vadonatúj építménnyel gazdagodott a Mecsek: ezt érdemes lesz megnézni

HelloVidék   
  Megosztom
Vadonatúj építménnyel gazdagodott a Mecsek: ezt érdemes lesz megnézni

November 11-én, szombaton a Mecseki Láthatatlanok történetének közelmúltban feltárt eseményeihez kapcsolódó emlékhelyet avatott a Kisbattyáni Vadászháznál a Mecsekerdő Zrt. - hívták fel közleményükben a figyelmet.

A Mecseki Láthatatlanok rövid, de jelentős és örök emlékezetű ellenálló mozgalma az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik legizgalmasabb és szimbolikus története. Kisbattyánhoz egy erdészen, id. Czuczor Ferenc személyén keresztül kapcsolódik, aki a forradalom kitörésének hírére megalakult kisbattyáni nemzeti bizottság vezetője volt, és a Mecseki Láthatatlanok számára a szovjet csapatok november 4-i bevonulását követően menedékül átadta a kisbattyáni vadászházat. 2023. november 11-én itt, a Mecsekerdő Zrt. ennél a vadászháznál avatott emlékhelyet, amelynek kopjafáját a Mecsekerdő Zrt. Sásdi Erdészete készíttette. Az emlékhely-avató koszorúzáson részt vett az egykori erdész, id. Czuczor Ferenc fia, ifj. Czuczor Ferenc, aki a kisbattyáni események feltárását vezette.

A Mecseki Láthatatlanok kisbattyáni eseményeinek volt egy akkor 10 éves résztvevője, Horváth Glória, aki édesapjával, Horváth József újságíróval oldalkocsis motorkerékpárral biztosította az ellátmányt az ellenállók számára. Horváth Glória a szombati avatáson az eseményekben szintén részt vállaló Dr. Bihari Lajossal és ifj. Czuczor Ferenccel együtt emlékplakettet vett át a Mecsekerdő Zrt.-től.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

mecsek

mecsekerdő zrt

emlékhely

átadás

ünnepség

hellovidek