Elítélték a miskolci horroranyát, aki brutális módon végzett gyermekével

MTI   
  Megosztom
Elítélték a miskolci horroranyát, aki brutális módon végzett gyermekével

Tizenöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon a Miskolci Törvényszék azt a nőt, aki a csecsemőjével kegyetlen módon végzett még 2022 júliusában. Emellett a törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermeke(i) vonatkozásában megszüntette - tudatta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A Miskolci Törvényszék tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt hozta meg az ítéletet. A közlemény szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lévő családi házban élt szüleivel és óvodai dajkaként dolgozott. A nő 2022 április közepén táppénzes állományba került, ekkor állapították meg 26 hetes terhességét is. Várandósságát végig mindenki elől titkolta, terhesgondozásra nem járt, nem vett igénybe orvosi ellátást, a védőnővel is csak a szülést megelőző héten vette fel a kapcsolatot. A vádlott 2022. július 7-én hajnalban szülte meg a gyermekét, akit bántalmazott, majd egy törölközőbe csavarva a padlón hagyott. Pár órával később a nő egy ismerőse segítségével - aki abban a tudatban volt, hogy galambtetemeket szállít - az újszülött testét egy külterületi erdős részen elrejtette.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését mindvégig tagadta, az ítélet ellen védőjével elsősorban felmentés, másodsorban téves minősítés és enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta. Álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott. A vádlott miután világra hozta gyermekét, mindent megtett annak érdekében, hogy az újszülött ne maradjon életben, majd gondoskodott az elrejtéséről is, ezért a büntetése tettarányos és szükséges, annak enyhítésére nincs törvényes indok. Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

csecsemő

szülés

gyerek

gyilkosság

bíróság

ítélet

fellebbezés

miskolc

bűncselekmény

fegyházbüntetés

hellovidek