Emelkedik a covid koncenrtációja a szennyvízben: jöhet megint a karantén?

HelloVidék   
  Megosztom
Emelkedik a covid koncenrtációja a szennyvízben: jöhet megint a karantén?

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön a honlapján.

Azt írták, hogy a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagértéke a 45. héten "emelkedett érték mellett stagnált". Hozzátették: a tendencia a vizsgált helyszínek többségénél is stagnál. Enyhén emelkedő tendencia jellemző a főváros környéki agglomerációs településeken valamint Veszprémben, és enyhe csökkenés látszik Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán és Szegeden. Közölték azt is, hogy a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja két településen - Békéscsabán és Pécsett - a "magas", míg a többi 20 helyszínen az "emelkedett" kategóriába sorolható.

Az NNGYK közölte azt is, a 45. héten a szennyvízben az influenza örökítőanyagának koncentrációja országos átlagot tekintve enyhén csökkent.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

koronaherceg

influenza

betegség

szennyvíz adatok

koncentráció

egészség

hellovidek