Ez most komoly? Nem hiszed el, milyen botrányos állapotban van ez a vidéki kórház

HelloVidék   
  Megosztom
Ez most komoly? Nem hiszed el, milyen botrányos állapotban van ez a vidéki kórház

Nyíregyháza környékén 15 hónapot kell várniuk a betegeknek arra, hogy bejussanak a kardiológiai szakrendelésre – számolt be az RTL Híradó. Ez azt jelenti, hogy ha most beutalnak valakit, az 2025 elejére kap majd időpontot.

A riportban bemutattak egy férfit, akinek eddig három szívinfarktusa is volt, és áprilisban elnézte az időpontját, ezért újat kellett kérnie. 2024 augusztusára kapott a férfi egy beutalót, de további próbálkozások nyomán végül januárra sikerült találni időpontot.

Egy másik beteg nem volt ilyen szerencsés: ugyan neki is volt beutalója, de még az időpont előtt intenzív osztályra került. Azóta kiengedték, majd újra kórházba került.

A MEDICINA 2000 Magyar Járóbeteg szakellátási szövetség felmérte tagjai között a betegfogadási listák hosszát, e szerint kardiológiai szakrendelésre országosan átlagosan csaknem 60 napot kell várni, ami közel a duplája a 2015-ös várakozási időnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nyíregyháza

kórház

kardiológia

betegellátás

szívproblémák

infarktus

orvos

egészség

hellovidek