Már közel 100 üzletben mentik a kidobásra szánt élelmiszereket: itt veheted meg őket olcsóbban

HelloVidék   
  Megosztom
Már közel 100 üzletben mentik a kidobásra szánt élelmiszereket: itt veheted meg őket olcsóbban

Már Budapest teljes területén, valamint Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Pest és Vas vármegyékben is elérhető a PENNY üzleteiben a Munch egyre népszerűbb élelmiszermentő szolgáltatása. A 65 újonnan csatlakozó egységgel a kiskereskedelmi üzletlánc összesen már 97 boltjában kaphatók kedvezményes élelmiszercsomagok.

Az üzletlánc és az online platform célja, hogy együttes erővel vegyék fel a harcot az élelmiszer-pazarlás ellen. A 2023 tavaszán indult együttműködés már most jelentős eredményeket tud felmutatni: a több mint 10 000 muncholó eddig közel 30 000 csomagot mentett meg, több mint 90 millió forint értékben.

A PENNY üzletekben kétféle Munch-csomagból választhatnak a vásárlók: zöldség-gyümölcs és vegyes meglepetés termékekből összeállítotthoz juthatnak hozzá minimum 50 százalékos kedvezménnyel. A csomagok népszerűségét és a vásárlók elégedettségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a Munch ételmentő közösség Facebook csoportjaiban eddig közel 1,6 millió felhasználóhoz jutottak el a bejegyzések.

Így lehet megvásárolni a csomagokat

Az érdeklődők a Munch alkalmazáson vagy weboldalon keresztül vásárolhatják meg a meglepetéscsomagokat, amiket aztán egy előzetesen megadott idősávban vehetnek át a kijelölt PENNY üzletben. A csomagokba rövid lejárati idejű vagy fogyasztásra még teljes mértékben alkalmas, de nem szabványos külalakú termékek kerülnek a kiemelkedően kedvezményes árért.

Büszkék vagyunk rá, hogy egyre inkább haladunk a kitűzött fenntarthatósági törekvéseink felé, hiszen így még több terméket menthetünk meg a kidobástól. Már korábban elindítottuk a Girbe-gurba fantázianevű termékeink értékesítését, így a külsőre nem tökéletes, ám minőségre kiváló beltartalmú zöldségeket és gyümölcsöket vásárlóink kedvezményes áron szerezhetik be. Ennek tökéletes kiegészítője a Munch, hiszen így több pénz marad a magyar háztartások zsebében és kevesebb étel végzi a szemetesben

– nyilatkozta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

A PENNY-vel való stratégiai partnerség nemcsak a Munch-nak jelent egy újabb szintet, hanem egy kiváló példa arra, hogy a kis-kereskedelmi szektor hogyan járulhat hozzá egy fenntarthatóbb jövőt kínáló változáshoz. Külön örülünk, hogy a csatlakozott üzletek nagy része Budapesten kívül található, így a Munch országos partnerhálózatát tudjuk az együttműködéssel jelentősen erősíteni

- nyilatkozta Perepelica Kirill a Munch társalapítója.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

munch

penny market

élelmiszer

életmód

pazarlás

élelmiszermentés