Furcsa táblák lepték el a Börzsönyt: mégis, mi folyik itt?

HelloVidék   
  Megosztom
Furcsa táblák lepték el a Börzsönyt: mégis, mi folyik itt?

Különös arab, és orosz nyelvű figyelmeztető táblák lepték el a Börzsönyt, a táblákon nincs magyar nyelvű felirat, és az nincs feltüntetve, milyen szervezet tette ki őket.

Érdekes, kissé barkácsjellegű figyelmeztető táblákkal találkozhatnak a Börzsöny erdeiben. A táblákon egy puskájával célra tartó vadász látható, valamint öt különböző nyelvű felirat, miszerint vadászidény miatt a területen intenzív vadászat folyik, ezért veszélyes az erdőben tartózkodni. Az arab nyelvű felirat a legegyszerűbb: ott csak az áll, hogy vadászidény van, az erdőben veszélyes lenni - írja a Telex.

A lap megkérdeze a területen illetékes Duna–Ipoly Nemzeti Parkot, mit tudnak a táblákról, kik és kit akarnak óvni velük. Kálmán Gergely, a szervezet kommunikációs referense kérdésükre azt válaszolta: nincs hivatalos információjuk, hogy a táblákat ki helyezte el.

Folyamatos kapcsolatot tartanak fenn ugyanakkor a térségi rendőrséggel, és ellenőrzik a társas vadászatokat. A referens válasza szerint a természeti értékekkel kapcsolatos feladataik ellátása közben többször láttak idegeneket a Börzsöny peremi térségeiben, de „rendészeti hatáskörben intézkedésre nem került sor”.

Az Ipoly Erdő Zrt. ennél kissé konkrétabb volt, amikor szeptember közepén arról tett közzé posztot a közösségi oldalán, hogy „mind a Börzsönyben, mind a Cserhátban, megnövekedett az illegális bevándorlók száma, akik a közeli szlovák–magyar határszakasz felé tartanak kisebb vagy nagyobb csoportokban”. Sőt, Székely József diósjenői polgármester konkrétan arról írt a község honlapján, hogy „döbbenetesen megnőtt az embercsempész-tevékenység a régióban, migrációs főútvonallá változott a Börzsöny”.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

börzsöny

tábla

határbelépés