Ez a karácsonyi ötlet mindent visz: ki nem találjátok, mi nyílt a Homokhátság szívében

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a karácsonyi ötlet mindent visz: ki nem találjátok, mi nyílt a Homokhátság szívében

Ahogy a Délmagyar mai cikkében írja, minden áldott évben, az ünnepek után kivágott fenyők milliói kerülnek a hulladéktelepekre. A környezetvédők és természetbarátok régóta hangoztatják, van ennél jobb megoldás, nem kell elpusztítani a fenyők tömegét. A bordányi önkormányzat most meglépte: fenyőfakölcsönző nyílt a Homokhátság szívében.


 


 

Bonyhádon idén negyedik éve kínálnak kölcsönözhető fenyőfákat karácsonykor. A program első évében harminc, míg most az elmúlt évhez hasonlóan harminchárom darab, körülbelül egy-másfél méter magas földlabdás fa kölcsönzésére lesz lehetőség. Az idei bérleti díj tízezer forint. Amennyiben a bérlő a fát kiültethető állapotban január elején visszaszállítja, akkor ötezer forintot visszakap.

Ezzel a település új 2024-es akciójához csatlakozhat: a bérleti díj másik feléért egynyári virág vásárlásához ötezer forintos utalvány jár. A kezdeményezések összekapcsolásával a környezettudatosság, zöld gondolkodás mellett, a településszépítésre, virágosításra is szeretné felhívni a képviselő-testület a figyelmet. A családoknak így egy forintjába sem kerül a fenyő. Kölcsönözhető fenyőfa regisztráció itt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fenyő

karácsony

környezet

környezetvédelem

hulladék

hulladék csökkentés