Ez a karácsonyi ötlet mindent visz: ki nem találjátok, mi nyílt a Homokhátság szívében

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a karácsonyi ötlet mindent visz: ki nem találjátok, mi nyílt a Homokhátság szívében

Ahogy a Délmagyar mai cikkében írja, minden áldott évben, az ünnepek után kivágott fenyők milliói kerülnek a hulladéktelepekre. A környezetvédők és természetbarátok régóta hangoztatják, van ennél jobb megoldás, nem kell elpusztítani a fenyők tömegét. A bordányi önkormányzat most meglépte: fenyőfakölcsönző nyílt a Homokhátság szívében.


 


 

Bonyhádon idén negyedik éve kínálnak kölcsönözhető fenyőfákat karácsonykor. A program első évében harminc, míg most az elmúlt évhez hasonlóan harminchárom darab, körülbelül egy-másfél méter magas földlabdás fa kölcsönzésére lesz lehetőség. Az idei bérleti díj tízezer forint. Amennyiben a bérlő a fát kiültethető állapotban január elején visszaszállítja, akkor ötezer forintot visszakap.

Ezzel a település új 2024-es akciójához csatlakozhat: a bérleti díj másik feléért egynyári virág vásárlásához ötezer forintos utalvány jár. A kezdeményezések összekapcsolásával a környezettudatosság, zöld gondolkodás mellett, a településszépítésre, virágosításra is szeretné felhívni a képviselő-testület a figyelmet. A családoknak így egy forintjába sem kerül a fenyő. Kölcsönözhető fenyőfa regisztráció itt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fenyő

karácsony

környezet

környezetvédelem

hulladék

hulladék csökkentés