Ne lepődj meg, ha influenzás leszel: ezen a héten 29 ezer beteg fordult vele orvoshoz

MTI   
  Megosztom
Ne lepődj meg, ha influenzás leszel: ezen a héten 29 ezer beteg fordult vele orvoshoz

A múlt héten - az előző heti 23 ezer főről - 28 900-ra nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtöki, MTI-hez eljuttatott tájékoztatásából. A közlemény szerint további 249 700 ember akut légúti fertőzés tüneteivel jelentkezett orvosnál.

Az adatokat ismertetve azt írták, hogy a 48. héten az influenzaszerű megbetegedés tüneteivel orvoshoz fordulók 26,5 százaléka 14 év alatti gyermek, 33,8 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 28,3 százalék pedig a 35-59 korosztályhoz tartozott, míg a betegek 11,4 százaléka 60 év feletti volt.

A 48. héten akut légúti megbetegedések halmozódásáról egy jelentés érkezett, egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bölcsődében a hiányzás aránya meghaladta a 30 százalékot - tudatták. Hozzátették: a megbetegedések lázzal, köhögéssel és kötőhártya-gyulladással jártak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

influenza

covid

betegség

életmód

influenzaszezon

járvány