Elképesztő, mi zajlik télen a magyar utakon: míg mi alszunk, a szarvasok ezt csinálják + Fotó

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, mi zajlik télen a magyar utakon: míg mi alszunk, a szarvasok ezt csinálják + Fotó

A télnek is megvannak a maga sajátos örömei, pláne, ha esik a hó, és a közútkezelők nekiállnak az utak sózásnak. Ennek a hírnek nemcsak mi, autósok örülhetünk, hanem a szarvasok és borjaik is. Figyelem, nagyon cuki felvétel következik!

83-as főúton, Farkasgyepűnél csütörtök hajnalban az egyik kamerán szarvasok és borjaik jelentek meg, nem is kevesen. De miért is?

Hát azért, hogy az útra kiszórt sót felnyalogassák. ? Szerencsére maradt még utána is só a burkolaton, mert a legfrissebb kameraképünkön is fekete az út, a mellette lévő terület pedig szép havas ❄️

- olvasható a Magyar Közút közösségi oldalán.

A szarvasok a Magyar Közút posztja szerint jól elvoltak, és nagyjából két órán át csemegéztek.

Volt, van is miből: csak ezen a héten eddig, országosan több mint 14 millió kilogramm útszóró sót juttattunk ki a kezelésünkbe tartozó utakra

- írták.

Az útszóró só egyébként természetes anyag, bár emberi fogyasztásra nem ajánlott, de a szarvasokra nem káros.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sózás

utak

közút

szarvas