Elképesztő, mi zajlik télen a magyar utakon: míg mi alszunk, a szarvasok ezt csinálják + Fotó

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, mi zajlik télen a magyar utakon: míg mi alszunk, a szarvasok ezt csinálják + Fotó

A télnek is megvannak a maga sajátos örömei, pláne, ha esik a hó, és a közútkezelők nekiállnak az utak sózásnak. Ennek a hírnek nemcsak mi, autósok örülhetünk, hanem a szarvasok és borjaik is. Figyelem, nagyon cuki felvétel következik!

83-as főúton, Farkasgyepűnél csütörtök hajnalban az egyik kamerán szarvasok és borjaik jelentek meg, nem is kevesen. De miért is?

Hát azért, hogy az útra kiszórt sót felnyalogassák. ? Szerencsére maradt még utána is só a burkolaton, mert a legfrissebb kameraképünkön is fekete az út, a mellette lévő terület pedig szép havas ❄️

- olvasható a Magyar Közút közösségi oldalán.

A szarvasok a Magyar Közút posztja szerint jól elvoltak, és nagyjából két órán át csemegéztek.

Volt, van is miből: csak ezen a héten eddig, országosan több mint 14 millió kilogramm útszóró sót juttattunk ki a kezelésünkbe tartozó utakra

- írták.

Az útszóró só egyébként természetes anyag, bár emberi fogyasztásra nem ajánlott, de a szarvasokra nem káros.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sózás

utak

közút

szarvas