Hófúvás helyett nyakunkon a karácsonyi árvíz: van, ahol már rakják a homokzsákokat

HelloVidék   
  Megosztom
Hófúvás helyett nyakunkon a karácsonyi árvíz: van, ahol már rakják a homokzsákokat

A Duna felső szakaszain elsőfokú árvízvédelmi készültséget meghaladó vízállások alakultak ki, több más folyónkon első-, másod- és harmadfokú árvízvédelmi készültség is életbe lépett már.

Az Időkép riportja szerint a Zagyván, a Krasznán és a Tarnán már harmadfokú az árvízvédelmi készültség a hóolvadás, illetve a héten esett sok csapadék miatt.

A Duna felső szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültséget meghaladó vízállások alakultak ki. Dunakeszinél homokzsákokkal védik a parthoz közel fekvő területeket, de lakóházakat még nem fenyeget a víz.

A hét közepe jelentős csapadékot hozott, volt, ahol egyhavi csapadékmennyiség esett le. Az előttünk álló napok ellenben szárazabbnak ígérkeznek, ami enyhítheti az árvízhelyzetet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

árvíz

árvízvédelem

folyó

zagyva

december

időjárás

időkép