Hatalmas robbanás rázta meg Zircet: helikopterekkel mentik az áldozatokat

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas robbanás rázta meg Zircet: helikopterekkel mentik az áldozatokat

Ketten is súlyosan megsérültek egy Zircen történt robbanásban, a baleset a város ipari területén, egy fém-újrahasznosítással foglalkozó cég területén történt.


 

A sérülteket mentőhelikopterek szállították a győri kórházba. A hírportál szerint a baleset akkor következett be, amikor a munkások hőkezeléssel próbáltak festéket eltávolítani a fémfelületről. A lapnál úgy tudják, hogy egy kazán robbant fel, aminek hatására az épület teteje is lerepült - írja a Veol.

A helyszínre két mentőhelikoptert és több mentőgépkocsit is riasztottunk, a helyszínről két középkorú férfit súlyos-életveszélyes állapotban légi úton, további négy középkorú férfit könnyebb sérülésekkel földi úton szállítottak bajtársaink kórházba

– áll az Országos Mentőszolgálat vonatkozó közleményében.

A sérültek állapotáról a győri kórház orvosigazgatója adott tájékoztatást, mint elmondta állapotuk bár súlyos, de stabil. Az égésplasztikai ügyelet vezetője is megvizsgálta, ellátta őket. Légúti égési sérülések gyanúja miatt intubálták mindkettőjüket. Azaz légcsövükbe eszközt vezetve biztosítják jelenleg légútjukat.

A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság közleménye szerint technológiai meghibásodás állhat a robbanás hátterében.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

baleset

zirc

ipari terület