Durva számokat hozott a január: huszonnégyezer felett volt az influenzás betegek száma

MTI   
  Megosztom
Durva számokat hozott a január: huszonnégyezer felett volt az influenzás betegek száma

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az idei év 2. hetében - január 8. és 14. között - 24 800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

Heti jelentésükben hozzátették: légúti fertőzés tüneteivel 176 400-an fordultak orvoshoz.Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek 22,9 százaléka gyerek, 35,4 százaléka a 15-34 éves korosztályhoz, 28,4 százalékuk a 35-59 évesek, míg 13,3 százalékuk a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.

Közölték azt is, hogy január 8. és 14. között akut légúti megbetegedések halmozódásáról egy jelentés érkezett Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből. Ebben az időszakban kórházba 166 ember került súlyos, akut légúti fertőzés miatt, közülük 19-en szorultak intenzív ellátásra.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

influenza

megbetegedés

nemzeti népegészségügyi és gyógyszerészeti központ