Tömeges rosszullét Balatonlellén: félmilliós büntetést kapott a gólyatáborba ételt szállító cég

RTL   
  Megosztom
Tömeges rosszullét Balatonlellén: félmilliós büntetést kapott a gólyatáborba ételt szállító cég

Lezárult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyári gólyatáborában történt tömeges rosszullétek miatt indított vizsgálat, az ételt szállító vállalat 550 ezer forintos pénzbüntetést kapott – derült ki a kormányhivatal rtl.hu-nak küldött válaszából. Ez most sok vagy kevés?


 


 

550 ezer forint büntetést kapott a cég, amely az ételt szállította a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi egyetem tavaly nyári gólyatáborába – tudta meg az RTL.

Többen is puffadásra, hasi görcsökre és hasmenésre panaszkodtak, két táborozót pedig kórházba is kellett szállítani, félbe is szakadt a tábor.

A Kóti Mobil Kft. a kormányhivatal tájékoztatása szerint helyben csak tábori éttermet üzemeltetett, az ételt a fővárosi főzőkonyhából, azaz több mint 100 kilométeres távolságból biztosította. A kormányhivatal azt közölte, hogy tömeges megbetegedésért felelős kórokozót nem sikerült kimutatni, de a vizsgálat megállapította, hogy az üzemeltető alapvető higiénés szabályokat szegett meg.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balatonlelle

ételmérgezés